* Asa s-a nimerit, dar iata ca singurele 2 echipe calificate pana acum in semifinalele  “Cupei Romaniei” la fotbal sunt din Sibiu, Gaz Metan Medias, dupa 1-0 cu Astra, si, de joi, FC Hermannstadt, care a batut cu scor de neprezentare mandra FCSB: 3-0, in urma unui meci bun, dar mai ales destept, in care tactica aleasa, angajari din 2 pase, direct pe poarta, simplu, a dus aceasta semisurpriza.

* In plus, avem de-a face cu singura divizionara B, ca sa zic asa, mai batraneste, din sferturi, sibienii etaland un fotbal chiar placut, cu goluri frumoase, marcate de Bogdan Rusu (min. 11 si 63) si Stefan Blanaru (29), dar puteau ajunge usor la o “manita”, pentru ca au ratat cel putin alte 2 faze de gol iminent.

De cealalta parte, trufasul adversar s-a marginit sa se vaite de vreme si de vremuri (in special mult prea laudatul, dar mult prea comodul, in acelasi timp, Budescu s-a aolit ca o fetita cu chibrituri, cedand toate duelurile, ca in poza), in loc sa ia barbateste parte la lupta dreapta. Asta cu acuzele fata de teren sunt de toata mila, e ca si cum gazdele, printr-o minune, jucau pe alta suprafata, cum venea mingea la ei, inverzea iarba, cresteau ghioceii, ce mai primavara!

* Oricum, iata ca propunerea lui Ionut Lupescu cu sistemul de campionat primavara-toamna nu mai pare un bun motiv de bascalie ieftina, cu comparatii aiurea, din partea nepriceputilor ajunsi in fruntea fotbalului. Sa privim adevarul in fata: nu avem infrastructura, inclusiv de transport, pentru a risca programarea unor meciuri in februarie-martie, ce s-o mai lungim atat!

* Perechea formata din romanul Horia Tecau si olandezul Jean-Julien Rojer, favoritii nr. 2, s-a calificat joi in semifinalele Turneului de la Dubai, cu premii totale de 2.623.485 dolari, dupa ce a dispus cu 6-4, 6-4 de cuplul Marcin Matkowski (Polonia)/Uisam-Ul-Haq Qureshi (Pakistan), dupa doar 90 de minute. Valoarea turneului este exprimata, v-ati obisnuit cu asta, si de numarul de puncte acordate, 180, dar si de marimea cecului, in valoare de 41.810 dolari.

* Irina Begu, cap de serie nr. 5 la Acapulco, a incheiat turneul mexican in optimi, fiind eliminata azi-noapte de Veronica Cepede Royg (Paraguay) cu 7-6 (7/3), 6-1, avand insa consolarea unor zile libere in paradisul de acolo, pentru o binemeritata odihna. Irina parea chiar lipsita de motivatie, turneul fiind unul de pe prima treapta a circuitului WTA, de 226.750 dolari, asa ca ii vor prinde bine doua-trei zile de plaja, inaintea asaltului nord-american.

A avut un inceput de an destul de bun, ajungand pe locul 36 mondial, asa ca nu-i o gaura in cer ca isi mai trage putin sufletul. Nu neaparat din punct de vedere fizic mi s-a parut afectata, cat mental, asa ca, vorba aia, tot raul spre bine.

* PROGRAMUL TV, vineri, 02.03.2018:
00:00 Tenis, ATP • Digi 2, Telekom 2 Turneul din Acapulco
11,30 Ciclism, Eurosport 2 – CM de velodrom
15:00 Tenis, ATP • Telekom 2 Turneul din Dubai
19:00 Sarituri cu schiurile • Eurosport Cupa Mondiala: Lahti
19:00 Baschet M • Digi 3 Oradea – U-BT Cluj Napoca
20,00 Ciclism, Eurosport 2 – CM pe velodrom
20:00 Handbal F • Digi 2, Telekom 2 Vardar – Bietigheim
20:00 Fotbal, Ligue 1 • Digi 4 Nice – Lille
21:00 Baschet M • Digi 3 Panathinaikos – Olympiacos
21:45 Fotbal, Ligue 1 • Digi 2 Monaco – Bordeaux