Cuplul romano-olandez Horia Tecau/Jean-Julien Rojer si-a aparat cu succes trofeul la Turneul de la Dubai, castigand sambata finala in fata perechii Jamie Cerretani (SUA)/Leander Paes (India) cu 6-2, 7-6 (2).

A fost un meci la dispozitia “alor nostri”, ca acum putem spune asa nedespartitilor, de 4 ani, iata, jucatori, care reusesc sa castige impreuna al 17-lea turneu in aceasta perioada, Horia Tecau avand partea leului in cariera, cu 34 de succese.

La inceputul partidei exista si o alta tinta, anume ca indianul Leander Paes ar putea stabili un record, de 55 de turnee castigate, cu 15 parteneri diferiti, daca ar fi obtinut victoria, dar iata ca nici Tecau, care este cu 11 ani mai tanar (33 fata de cei 44 ai veteranului din Calcutta) poate avea asemenea palmares.

Cu acelasi succes, Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au intrat si in primii 10 in proba de dublu a clasamentului ATP, pentru ca au incasat, pe langa cei 170.270 de dolari, si 500 puncte, turneul fiind unul de 2.623.485 dolari. Postura este de bun augur in perspectiva inceperii turneelor de Mare Slem, dar si celor Masters din SUA, de asemenea competitii cu multe puncte la bataie.

* De la rugby, de la meciul Romania-Rusia 25-15 (10-8), de la Cluj-Napoca, scor doar 4-2 la eseuri (deci, fara bonus ofensiv, pentru care trebuie sa inscrii 4 eseuri sau mai mult, dar la o diferenta de la 3 eseuri in sus fata de adversari), am ramas cu imaginea din ultimul minut al prelungirilor (min. 85, concret), cand Vlaicu a trimis in bara transformarea ultimului eseu, o lovitura usoara, de la 22 m, putin lateral stanga, adica numai buna pentru un dreptaci.

Adica, desi adversarii nostri pentru calificarea directa la Cupa Mondiala, spaniolii, au pierdut, cu 10-23, la Georgia, suntem pe cale sa mai muncim din greu pentru a fi prezenti anul viitor in Japonia. Infrangerea la 12 puncte diferenta de saptamana trecuta, de la Madrid, ne urmareste in continuare, asa ca, dupa cum vedeti, cam lipsit de chef, repet cum ne calificam la CM-2019, cu precizarea ca primele doua ipoteze sunt imposibil, practic, de indeplinit. Asta pentru ca am si pierdut, dupa vreo 70 de ani, in fata Germaniei, in meciul de debut, sa nu uitam si chestia asta!

– daca ocupa primul loc în Rugby Europe Championship 2017/2018;
– daca se claseaza pe locul 2 în Rugby Europe Championship, 2017/2018 dupa Georgia, calificata deja direct de la Cupa Mondiala din Anglia;
– daca se claseaza dupa echipa calificata direct si se impune intr-un meci cu Portugalia, castigatoarea Rugby Europe Trophy si apoi in barajul tur-retur cu Samoa;
– daca se impune în turneul de recalificare din noiembrie la care vor mai participa Canada, Hong Kong/Coreea de Sud si o echipa de Africa.