* Irina Begu, exilata si miercuri pe un teren din serparie la Charleston, isi continua excelentul turneu din Carolina de Sud, calificandu-se in turul 3, iar ca razbunare a eliminat o reprezentanta a gazdelor, Claire Liu, in doar 2 seturi si 1h29′.

Din optimi, unde se afla acum, Irina va avea o adversara pe masura, ceea ce era de asteptat, rusoaica Daria Kasatkina (nr. 3), detinatoarea trofeului, care a invins-o pe romanca anul trecut in sferturi.

Pentru prezenta in optimi, Irina Begu a castigat 55 de puncte WTA si 9.568 dolari, bani buni, de sarbatori. Dar ar mai merge inca pe atat, cat ia daca ajunge din nou in sferturi

* Iata o stire care poate constitui dovada ca rusii sunt absolut incorigibili in privinta dopajului, mai ales dupa pataniile in cascada cu Meldonium, preparatul realizat in fosta URSS, mai precis in Letonia socialista: echipa de junioare sub 19 ani a Rusiei a pierdut medalia de argint la campionatul european de handbal feminin de anul trecut (a pierdut cu Slovenia finala), pentru ca 3 sportive au fost depistate dopate cu substanta incriminata.

Pe langa asta, a pierdut toate meciurile de la acea competitie, fiind si amendata cu 20.000 de euro. Ceea ce surprinde este varsta tanara a celor 3 jucatoare, dintre care una, Antonina Skorobogatcenko, in varsta de doar 17 ani, a si fost, intre timp,  promovata de Trefilov si la prima reprezentativa. Celelalte 2 vinovate (sau prada lacomiei celor din preajma lor) sunt Maria Duvakina si Maria Dudina.

Decizia, anuntata drept una fara precedent, este perfect legala, intrucat in regulamentul Agentiei mondiale antidoping scrie negru pe alb ca daca intr-o echipa sunt depistati mai mult de 2 componenti dopati respectiva formatie pierde tot!

* Dupa infrangerea dureroasa aplicata de Real Madrid marti seara, in Liga campionilor, ca urmare, mai ales, a evolutiei parca in transa a lui Cristiano Ronaldo, actiunile clubului Juventus Torino Club SpA s-au prabusit miercuri la bursa din Milano, la cea mai scazuta valoare din ultimele 8 luni, cu 7,9 la suta in cateva ore.

In acest moment, firma familiei Agnelli (in proportie de 64 la suta) din fotbal mai valoreaza 633 de milioane de euro, o scadere cu 18 la suta de la inceputul anului. Motivul este cat se poate de clar: sansele ca Juventus sa mai ajunga in semifinalele competitiei intercluburi nr. 1 (cu venituri pe sezon de circa 1,3 miliarde de euro), ceea inseamna si un bonus dat de UEFA de 7,5 milioane de euro, sunt minime, daca nu chiar nule.

* De data aceasta, etapa din Turul ciclist al Tarii Bascilor, a treia, a fost una mai anosta, incheindu-se la Valdegovia, dupa 184,4 km, cu victoria la un sprint masiv a australianului Jay McCarthy.

In clasamentul general, francezul Julian Alaphilippe mai are 8 secunde in fata  slovenului Primoz Roglic, care i-ar putea lua joi tricoul galben de lider, pentru ca urmeaza o etapa contratimp individual pe plat perfect, pe 19,4 km, exercitiu solitar in care balcanicul este mai bun.

In ultimele 2 etape, vineri si sambata, insa, francezul poate reveni, pentru ca sunt programate alte doua etape valurite, cu mai multe catarari pe gustul actualului lider al cursei.