* Semifinalele editiei 2018 a Cupei Davis se vor disputa in 14-16 septembrie, dupa programul Franta-Spania si Croatia-SUA, dar, de fapt, in sferturi am avut un soi de finala, un meci de o intensitate greu de repetat, intre Spania si Germania, cel mai interesant moment al zilei de duminica, intr-o zi care, de altfel, nu a dus lipsa de motive de veritabila bucurie pentru iubitorii sportului in stare pura.

De fapt, si sambata am avut un meci de 4h35′, la dublu, dupa care, duminica, in confruntarea decisiva din Plaza del Toros din Valencia, omul locului, David Ferrer, l-a invins dupa aproape 5 ore de joc si un scor pe masura: 7-6 (7/1), 3-6, 7-6 (7/4), 4-6, 7-5, pe Philipp Kohlschreiber.

In poza, David Ferrer, doborat de oboseala si fericire, dupa lupta de corida din celebra arena valenciana.

In rest, Franta, detinatoarea trofeului, a eliminat Italia, la Genova, Croatia Kazahstan la Varazdin, iar SUA nu a avut probleme cu Belgia fara Goffin la Nashville.

* In aceeasi perioada, si echipa Romaniei. 5-0 cu Maroc, disputa meci de Cupa Davis, pentru calificarea in prima grupa valorica a Zonei Europa/Africa, urmand sa intalneasca Polonia, care a dispus, la Sopot, cu 4-1 de Zimbabwe.

* Simona Halep domina din tronul de lider pentru a 23-a saptamana clasamentul WTA, practic ierarhia tenisului feminin ramanand cam aceeasi cu cea de saptamana precedenta. Astfel, Sorana Cirstea este tot pe 34, Irina Begu, tot pe 38, Mihaela Buzarnescu a schimbat locul 39 cu 40, Monica Niculescu stationeaza pe 65, in timp ce semifinala de la Monterrey (unde trofeul a revenit, asteptat, Garbinei Muguruza), i-a adus Anei Bogdan un salt important, de 14 locuri, cum prevazusem, fiind acum pe 76.

* In legatura cu tenisul feminin, cu sportul feminin in general, as indrazni pentru ca sa-i rog pe domnii comentatori, titlangii, autorii de burtiere si alti profesionisti sa renunte la expresii gen “va da piept”, ca dau piept doar copilului nou-nascut, ca sa nu mai spun ca “a sarit 14 pozitii”, nu bun, nu mumos, ca nu sunt in Kamasutra…

* Ciclistul belgian Michael Goolaerts, gasit fara suflare in mijlocul pasajului 20 de pavate in Paris-Roubaix, a decedat la spitalul din Lille, duminica seara, la ora 22,40. Cauza a fost un infarct, si nu o cazatura cum s-a crezut initial in valtoarea cursei. Profesionist din 2014, Goolaerts (23 ani) era debutant in “Infernul Nordului”. Cu o saptamana in urma, masivul rutier (1,86 m, 80 kg) fusese aruncat in foc in Turul Flandrei, dar nu a putut termina, abandonand.

* PROGRAMUL TV, marti, 10.04.2018:
11,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Lugano
18,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Bogota
18,00 Handbal F, Digi 4, Telekom 2 – Zalau-Rm. Valcea
18,30 Tenis, Digi 3 – Turneul WTA de la Lugano
21,45 Fotbal, Telekom 1, Look TV – Roma-Barcelona
21,45 Fotbal, ProTV, Telekom 2, Look Plus – Manchester City-Liverpool