* “Este un viol”, “Arbitrul nu are inima, ci un sac de gunoi in locul ei”, “Buffon nu merita o astfel de incheiere”, iata reactiile la un meci de fotbal, returul sferturilor de finala dintre Real Madrid si Juventus Torino, iar declaratiile apartin, pe rand, marocanului Benatia, lui Gigi Buffon si, atentie, lui Zinedine Zidane, dupa eliminarea echipei italiene, dupa 3-1, cu un penalty dubios dictat in minutul 94 si executat in 98!

In primul rand, nu cred ca a fost penalty, am vazut faza din toate unghiurile, dar ceea ce socheaza este lipsa de barbatie a arbitrilor “de elita” de astazi, niste moluste fricoase, carora le tremura chilotii cand trebuie sa avertizeze cu cartonase, ba chiar sa elimine simulantii, aceste rusini ale fotbalului, in frunte cu Cristiano Ronaldo, cel mai mare pomanagiu pe care l-am vazut in viata mea.

Nu se poate sa cazi ca o balega cufurita, cu premeditare, la orice intrare in careul advers, nu la atingere, ci chitit pe cadere, fara nicio legatura cu fotbalul. In aceste conditii, mintea pervetita a arbitrilor, cum este acest englez Michael Oliver, care, dupa vorba lesinata a tuturor celor care se ascund dupa cires, “are acoperire regulamentara”.

Pai cand cad ca mustele de 10 ori in careu fara sa fie atinsi, poti sa dai 11 m cand pare sa fie atins Vasquez, la o interventie benigna a lui Benatia, cel care s-a simtit “violat”.

* Una peste alta, la 40 de ani, cu o reputatie de sportivitate fara repros, cu peste 100 de meciuri disputate numai in Liga campionilor, capitanul Juventusului, Gianluigi Buffon, iese din aceasta competitie trimis pe toboganul de aruncat gunoiul de un arbitru tembel, vazand cartonasul rosu (foto).

Probabil, acum s-ar putea sa fiu pricinos, prea pornit, si totusi scriu ce gandesc, ca sa nu aiba simulantul-sef Cristiano Ronaldo vreo emotie la executarea penalty-ului…

* In fine, sa mai consemnez ca, in stilul lor de o eficienta dezarmanta, maximum de rezultat cu minimum de efort, Bayern Munchen nu a riscat nimic in partida de acasa, terminand 0-0 cu Sevilla, dupa ce in tur castigase in deplasare cu 2-1.

Asadar, avem in semifinale detinatoarea, din ultimii 2 ani, Real Madrid, AS Roma, revelatia, cea mai putin cotata din sferturi, Liverpool, dupa o galagie de ani din nou in cursa pentru trofeu, si Bayern Munchen. E bine, ursul merge…

* Ana Bogdan a ramas pe fusul orar american, jucand la Bogota, turneu de 226.750 dolari, unde si-a respectat postura de favorita 7, calificandu-se in optimi, dupa ce a dispus de columbianca Mariana Duque-Marino, cu 6-1, 7-6 (2). Cu 3.400 de dolari in plus, dar mai ales 30 de puncte WTA, care ii va aduce un progres de 3 locuri adjudecate, sinaianca poate spera chiar dupa acest turneu sa urce in primele 70 de jucatoare ale lumii.

Prima conditie, sa treaca in optimi de rusoaica Ana Blinkova, asta-seara, dupa 18,00, adversara din turul 2.

* Dupa calificari excelente, care i-au adus prezenta pe tablou, Alexandra Cadantu (173 WTA) a pierdut in primul tur, la Lugano (226.750 dolari), invingatoarea sa fiind croata Donna Vekic, care a obtinut victoria cu 6-0, 7-5. Cele 19 puncte (plus 2.100 dolari) i-au adus romancei un salt de cinci locuri in ierarhie, fiind acum, virtual, pe 168.

* PROGRAMUL TV, vineri, 13.04.2018:
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Lugano
14,30 Rugby, Telekom 1 – Timisoara Saracens-CSM Bucuresti
18,00 Baschet M, Digi 4 – U-BT Cluj-Napoca-Steaua
18,00 Tenis, Digi 3 – Turneul WTA de la Bogota
19,45 Volei M, Digi 4 – Ploiesti-Steaua
20,45 Fotbal, Digi 1, Telekom 1, Look – Voluntari-Dinamo
21,30 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Bogota
21,45 Tenis, Digi 3 – Turneul ATP de la Houston
22,00 Fotbal, Digi 4, Telekom 2 – Girona-Betis