* In sfarsit, dupa 4 ani, a reusit si Razvan Burleanu inca o victorie, anume tot cea din alegerile de presedinte al FRF, ca la fotbalul-fotbal a luat bataie sora cu moartea peste tot, echipele nationale de fotbal-fotbal fiind la coada vacii.

Acolo unde vor ramane, daca nu cumva vom ajunge sub copite. Nu-i vorba ca nici la futsal sau fotbal feminin, fotbal cu nasturi si alte “specialitati” ale chef Burleanu nu stam mai bine.

Explicatiile ar fi destule, toate insa de o tristete iremediabila, vorba poetului. Una dintre ele a dat-o unul din scriitorii importanti ai acestei tari, care a scris si cronica de fotbal, ba chiar si un roman, “11”, Eugen Barbu, care se uita cu un amestec de mila si intelegere jenata la cei care se multumesc cu putin: “Chelneri de bacsisuri mici”.

Asta vor “oamenii de fotbal”, asta au primit, nu a contat aura de mare fotbalist a lui Ionut Lupescu (altfel, cel mai slab comunicator dintre componentii Generatiei de Aur), dar mai ales priceperea dovedita in toate ocupatiile posibile din fotbal, la nivel inalt, cunoasterea dosarelor, cum se spune, in cazul lui Marcel Puscas.

Cat priveste al 4-lea candidat, un baiat, Ilie Dragan, el a facut parte, probabil, din alaiul de mascarici al democratiei de fatada, adaugand ridicol la aceasta Adunare Generala, in care vechiul si noul presedinte (la viitoarele alegeri numiti-l pe viata, ce va mai incurcati in amanunte?) a spus cea mai tare prostie pe care am auzit-o vreodata in, totusi, lunga mea viata in sport: “In 2022, fotbalul feminin va fi sportul feminin nr. 1 din Romania”.

Jucatoare de tenis, amaratelor de handbaliste, canotoarelor, vai de mama voastra, gimnastelor, veti fi de plans, vine tare fotbalul feminin din urma! Parca nici de ras nu ne mai arde….

Iar cu chestia asta ajungem si la o alta explicatie. Cum fotbalul feminin si futsalul au voturi cat toate gruparile din Ligile 1, 2 si 3 la fotbal-fotbal la un loc, era normal sa le bage in seama cu insistenta presedintele parat. Pentru ca metoda este pe cat de raspandita, pe atat de ilegala, fiind folosita la greu, politic, si in alte sporturi, tenis, care are si o hotarare judecatoreasca potrivnica, nepusa in aplicare, si ciclismul, ca sa vorbesc de cele mai flagrante situatii.

Ei bine, este vorba de infiintarea, fara nicio noima, precum si fara avize si legalizarea acestor creatii artificiale, a fel de fel de votanti. Iata, la precedenta Adunare generala numarul total al votantilor a fost de 172 (113 pentru Burleanu, 59 pentru viitorul condamnat Vasile Avram), acum doar Burleanu a avut 168 de voturi (78 Ionut Lupescu, 8 Marcel Puscas, Iliuta-catindatul zero, am scris cu litere sa nu credeti ca e o gaura in imagine).

Aveti impresia ca s-a dezvoltat in asemenea hal fotbalul pe intregul cuprins al patriei? Evident ca nu, rezultatele sunt la pamant, mediocritatea este atotstapanitoare. Sa va fie de bine, poate va iese de o fasole cu carnati, iubiti oameni de fotbal!

* Asa cum era de asteptat, francezul Thibaut Pinot a preluat conducerea in clasamentul general al Turului Alpilor, dupa etapa a 3-a, castigata de australianul Ben O’Connor, dar urmat de Pinot, care, inclusiv cu ajutorul bonificatiilor de la sosiri (de 3 ori pe locul secund!), se instaleaza in frunte.

La 15 secunde de lider se afla Pozzovivo si Lopez, in timp ce Froome se mentine in afara podiumului, la 16 secunde distanta de tricoul distinctiv. Etapa a 4-a va duce plutonul in Austria, fiind programata joi intre Chiusa si Linz, 134 km, cu doua catarari de categoria a 2-a.

* Din a treia incercare, in primele doua sosind pe locul secund, francezul Julian Alaphilippe a cucerit clasica din Ardeni Fleche Wallone, fiind cronometrat pe cei 198,5 km in 5h53’37”, un succes exceptional pentru componentul echipei Quick Step, care aduce astfel a 25-a victorie din sezon acestei grupari-revelatie a anului 2018.

Pe locul secund, depasit pe ultimii 20-30 de metri pe teribila sosire de pe Mur de Huy, a venit castigatorul ultimelor 4 editii ale cursei, spaniolul Alejandro Valverde, brav ca intotdeauna, chiar daca a fost abia al doilea.

* PROGRAMUL TV, joi, 19.04.2018:
12:00 Tenis, ATP • Digi 2, Telekom 2 Turneul din Monte Carlo
15,00 Ciclism, Eurosport – Turul Alpilor
16,30 Ciclism, Eurosport – Turul Croatiei
17:30 Handbal, Liga Națională • Digi 3 Minaur – Steaua
18:00 Handbal, Liga Națională • Digi 2 Dobrogea Sud – Dinamo
19:00 Handbal F • Telekom 1 Vâlcea – CSM Bucuresti
20:30 Fotbal, Cupa României • Digi 1, Telekom 1, ProX U Craiova – FC Botosani
20:30 Fotbal, La Liga • Digi 2, Telekom 2 Sociedad – Atletico
20:30 Fotbal, La Liga • Telekom 3 Alaves – Girona
21:30 Fotbal, Belgia • Digi 3 FC Bruges – Charleroi
21:45 Fotbal, Premier League • Eurosport Burnley – Chelsea
22:30 Fotbal, La Liga • Telekom 2 Betis – Las Palmas
22:30 Fotbal, La Liga • Digi 2, Telekom 3 Levante – Malaga