Lung prilej de vorbe si de ipoteze legate de mascarada de alegeri, de la FRF de data aceasta, dar lucrurile sunt clare, hai la cifre, urcam la numere si punem un imens semn de intrebare la final.

Asadar, in 2014, spre surpriza generala, nu si a celor care mai arunca un ochi si spre justitie, un anume Razvan Burleanu, de la mini-fotbal, adica de la Federatia de fotbal pe scoala, cum este cunoscuta in cartier, fiul unui fost fotbalist modest, puscarias intre timp, pentru furt, de la Bacau, este ales presedinte al FRF.

Nu-l recomanda nimic, cariera la 29 de ani era zero barat in fotbal, facuse o scoala cu totul in afara sportului, nici macar de forma, ci pentru o viata in domeniul politic, vezi si angajarea sa la Administratia prezidentiala.

In plus, cu fix o zi inainte de alegeri, principalul favorit, Gica Popescu, mare om, mare caracter, cum s-a dovedit si in conditiile cu totul deosebite care au urmat, in inchisoare, este implicat cu totul intr-o dubioasa afacere, care ii aduce condamnarea. Iar in turul 2, numitul Burleanu se alege cu un scor de 113 la 59, aceste sufragii luandu-le un viitor… puscarias, Vasile Avram.

Lasam deoparte totul si ne referim acum la promisele numere. Asadar, in 2014 au fost cu totul 172 de votanti, iar in urmatorii 4 ani au disparut din Ligiile 1, 2 si 3, de fotbal, nu loisir sau incropeli, 21 de cluburi. Deci, 21 de votanti nu mai exista, fizic, dintre cei identificabili usor, cu traditie si acte in regula.

Si, cum dracului, in 2018, au fost 254 de votanti, adica 86 mai multi decat cu 4 ani in urma, in conditiile in care au disparut cele 21? O socoteala simpla ne arata ca numarul votantilor s-a dublat, practic, din nimic si, mai grav, pentru nimic. Concret, intre 2014 si 2018 au aparut din neant 107 de fantome (86 in plus numeric plus 21 care nu mai sunt fata de mandatul trecut). Din 256 cu totul. Cred ca justitia ar putea lamuri asemenea anomalie, pentru ca mai exista, sper, legi in tara asta!

Pentru ca, iata, ma uit pe o informatie foarte buna a lui Daniel Nazare, care, dupa ce atrage atentia ca numerele au o anumita aproximatie, exista surse certe care confirma aceste aprecieri.

Din care aflam ca din cele 168 de voturi primite, Burleanu a luat 91 de la fotbal feminin, 26 din 29 (desi, nu exista, conform regulamentelor FIFA si UEFA, campionat regulat, titlul fiind acordat dupa disputarea unei ligi cu 10 echipe, deci 18 meciuri, obligatia fiind cel putin 20 de partide pentru recunoasterea unei competitii nationale), 22 de la futsal (din 25, fara campionat national) si 43 de la centrele de copii si juniori (din 62), creatii artificiale, o anomalie cat casa, de vreme ce in orice fotbal demn de acest nume exista o piramida, centrele de copii si juniori fiind ombilical legate de echipele de performanta, ca sa existe o finalitate, sa aiba unde se duce “produsele”.

De fapt, este mai mult decat evident ca aici au intrat de-a valma si fantomaticele “centre de excelenta”, precum si alte incropeli, facute pentru voturi si nu pentru menirea lor: formarea de fotbalisti, capabili sa joace ca seniori. Nici nu au unde, de vreme ce au disparut, cum spuneam 21 de grupari de oarecare performanta. Probabil, la mini-fotbal sau la futsal…

La toate se adauga si “efectul de turma”, dorinta de a fi alaturi de castigator, pentru ca inclusiv echipele din primele 2 ligi au fost fie impartite egal (liga 1), fie foarte aproape (10-8 la liga a 2-a), unde s-a votat, cum spuneam, “orientat”. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca trei sferturi din echipele noastre de “performanta” poarta cu mandrie pe tricouri inscriptii de mare respiratie economica:”Primaria..” sau “Consiliul local, judetean…”, ceea ce seamana mai mult cu un fel de leapsa decat cu fotbalul modern.

A, autoritatile locale fac facilitati la bazele sportive, cum ar fi scutiri de chirie sau de plata unor utilitati, pun la dispozitie teren pentru crearea acestora, dar sa dea prime (cam juma-juma) unor fotbaliatori sau lefuri, ca pe vremuri, angajat la uzina, primii in sport, primii in productie, arata o ramanere intr-un trecut ramas in istoria antica a acestui sport…

Unde vom ramane definitiv, Amin!

PS. Promisiunea de un ridicol fara margini, facuta de presedintele reales, ca “in 2022, fotbalul feminin va fi sportul feminin nr. 1 in Romania”, dovada crasa de necunoastere a fenomenului si a situatiei acestui domeniu in tara, nu a putut naste, macar, o prima margica, acum: din Comitetul Executiv nu face parte nici o femeie! Macar asa, sa iasa la vopsea….

Iata, pentru curiosi, alcatuirea acestei organizatii, pe care o putem privi ca Docila, fara discutie:

Presedinte: Razvan Burleanu (presedinte FRF)
Vicepresedinți: Gino Iorgulescu (presedinte LPF) si Octavian Goga (reprezentant al Asociatiilor Judetene de Fotbal)
Membri: Valeriu Argaseala (reprezentant Liga 1), Cristian Tanase (reprezentant Liga 1), Marius Burca (reprezentant Liga 2), Marcel Ghergu (reprezentant Liga 2), Florin Dascalescu (reprezentant Liga 3), Florin Spinu (reprezentant Liga 3), Alin Cioban (reprezentant fotbal feminin), Catalin Cighir (reprezenant cluburi cu activitate exclusiva de copii si juniori), Cristi Vornicu (reprezentant futsal), Kyros Vassaras (presedinte CCA), Emilian Hulubei (președintele sindicatului fotbalistilor), Mihai Stoichita (presedintele Comisiei Tehnice a FRF).

* PROGRAMUL TV, sambata, 21.04.2018:
02:00 Baschet, NBA • Telekom 1 Indiana – Cleveland
12:00 Fotbal, Liga 2 • Telekom 1 FC Arges – Metaloglobus
13:00 Tenis, Cupa FED • Digi 1, Telekom 2 Romania – Elvetia
13:00 Tenis, Cupa FED • Telekom 4 Germania – Cehia
13:30 Volei F • Digi 4 Arcada Galati – Tricolorul Ploiesti
14:00 Fotbal, La Liga • Digi 2, Telekom 1 Eibar – Getafe
14:30 Tenis, ATP • Telekom 3 Turneul din Monte Carlo
15,45 Ciclism, Eurosport – Turul Croatiei
16:00 Fotbal, Serie A • Digi 4 SPAL – Roma
17:15 Fotbal, La Liga • Digi 2, Telekom 4 Celta Vigo – Valencia
17:45 Baschet M • Digi 4 Sibiu – Oradea
18:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Telekom 1, Look Chiajna – Voluntari
19:00 Fotbal, Serie A • Digi 3 Sassuolo – Fiorentina
19:15 Fotbal, Premier League • Digi 2, Telekom 2 Manchester United – Tottenham
19:30 Rugby • Telekom 4 CSM Bucuresti – Stiinta Baia Mare
19:30 Handbal, EHF Cup • Digi 4 Vive Kielce – PSG
19:30 Fotbal, Liga 4 • Telekom 3 Academia Rapid – Progresul Spartac
20:45 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Telekom 1, Look Viitorul – FCSB
21:30 Fotbal, Belgia • Digi 4 Genk – Anderlecht
21:45 Fotbal, Serie A • Digi 3 Milan – Benevento
22:30 Fotbal, La Liga • Digi 2 Barcelona – Sevilla