* Am asteptat cu aceasta stire pentru ca lucrurile sa mearga mai bine, mi-era greu altfel: Sir Alex Ferguson, operat urgent pe creier, din cauza unei hemoragii cerebrale, merge spre bine, spre foarte bine, chiar, de vreme ce poate sta “pe marginea patului”, cum se spune in spitale, si vorbeste cu membrii familiei.

Potrivit Mail Online (Daily Mail), marele antrenor scotian, in varsta de 76 ani, care are, inca din viata, o strada a lui la Manchester (foto), adica in Anglia (!), a iesit din coma indusa.

“Operatia a decurs bine”, iar raspunsul lui Ferguson la ingrijiri “ii indeamna pe apropiati la un optimism, deocamdata prudent”, scrie cotidianul englez. “Prognosticul este bun, iar amicii si suporterii sunt informati cu cele mai mici evolutii”, arata si celalalt cotidian popular, The Sun.

Sir Alex a cucerit 38 de trofee in cei 26 de ani in care a condus Manchester United, intre care 13 titluri de campioana a Angliei si doua Ligi ale campionilor.

* Desi a inceput bine, Sorana Cirstea nu i-a rezistat favoritei 14 in Turneul Premier Mandatory de la Madrid, rusoaica Daria Kasatkina, trebuind, in cele din urma, dupa o pauza cauzata de ploaie, sa se recunoasca invinsa, cu 6-3, 6-1, dupa doar 62 de minute de joc efectiv. O consolare exista insa: 65 puncte si 36.775 euro, pentru turul 2, recolta buna, pe masura valorii competitiei organizate de Ion Tiriac.

* La dublu, Florin Mergea, acum in cuplu cu veteranul canadian de 45 de ani Daniel Nestor nu au putut face fata perechii Fabio Fognini (Italia)/Diego Schwartzman (Argentina) invingatoare in primul tur la Madrid, cu 3-6, 6-1, 10-4.

* Desi cu un contract bun la Zenit Sankt Petersburg, cu toate ca La Nazionale nu a reusit, caz rarisim, sa se califice la Cupa Mondiala de fotbal, antrenorul italian Roberto Mancini a acceptat sa preia reprezentativa Italiei, dupa cum scrie La Gazzetta dello Sport. Mancini a acceptat un contract pe 2 ani, cu un salariu modest pentru nivelul acesta, de 2 milioane de euro anual, in timp ce la Zenit avea 4,5 milioane pe an…

Daca stau sa ma gandesc, cu angaralele adiacente, multe, inclusiv plimbari acasa si locuire aici, nici alde Daum nu avea mai putin la echipa nationala a Romaniei. Dar probabil nu lua el tot…

* PROGRAMUL TV, miercuri, 09.05.2018:
13:00 Tenis, ATP/WTA • Digi 2, Digi 3, Telekom 2 Turneul din Madrid
14:15 Ciclism • Eurosport Turul Italiei
17:00 Fotbal, Cupa Romaniei • Digi 1, Telekom 1, Pro X  Botosani – U Craiova
17:30 Baschet M • Digi 4 BCMU Pitesti – CSM Oradea
19:15 Baschet M • Digi 4 BC Timișoara – Steaua
19:30 Fotbal, Cupa României • Telekom 1 Academia Rapid – Carmen
21:00 Fotbal, La Liga • Digi 3, Telekom 2 Barcelona – Villarreal
22:00 Fotbal, Cupa Italiei • Digi 1 Juventus – Milan
22:30 Fotbal, La Liga • Digi 2, Telekom 1 Sevilla – Real Madrid