Ce incantare, cum se vedea de la distanta ca Simona Halep se simte la Madrid ca o mare vedeta, ca o printesa, venita cu jet privat, premiata de Marca si de organizatori, pentru cei 80 de ani ai ziarului si cea mai buna jucatoare in cei 10 ani ai turneului: 6-0, 6-3 cu Elise Mertens, jucatoare de locul 16 in lume, in mare forma, cu 4 turnee castigate in acest sezon, inclusiv in precedentul, de unde a venit, la Rabat!

Dar romanca a intrat in arena principala, Manuel Santana, cu o siguranta dezarmanta (nu cred ca a pierdut mai mult de 4 schimburi in primul set), stabilind un nou record de rapiditate in adjudecarea acestuia, 21 de minute pentru “un covrig”, cum spun jucatorii. Precedentul record de durata a fost stabilit tot de Simona, in primul tur, in meciul cu Makarova, 22 de minute, pentru acel 6-1.

Setul secund a inceput la fel, 2-0, opt ghemuri consecutive, iar unul dintre cele mai frumoase omagii le-a adus romancei chiar de adversara, belgianca razand cu toti dintii cand a reusit si ea sa ia, in prelungiri, cu multa munca primul ghem! Evident, sa tii un asemenea ritm este de domeniul SF, pentru ca devine sufocant chiar pentru tine, cel care domina. Dar favorita nr. 1 nu dadea semne ca poate accepta relaxarea, suparandu-se la mingile pierdute, dovada a unei ambitii cum numai marii campioni pot etala.

Fara sa dea mai mult decat putin drumul la haturi, nelasand niciun moment sa “treaca de la ea”, Simona Halep a incheiat meciul la 6-3 (cu o dubla greseala a belgiencei, exasperata de tenacitatea constancentei), in 1h11′, un brelan de asi, cum mi-a venit imediat in minte. In optimi, unde are asigurate 120 de puncte WTA (si un cec de 77.575 euro), Simona Halep o va intalni pe Kristyna Pliskova, geamana stangace, locul 94 in lume, care a reusit sa o elimine, tot marti, pe Sara Sorribes Tormo (Spania), cu 7-5, 6-2.

Imediat dupa Simona Halep a intrat in teren sa joace in turul secund Sorana Cirstea, cu favorita 14 Daria Kasatkina, dar o rafala zdravana de ploaie a intrerupt intrecerile de pe terenurile fara acoperis. In acel moment, rusoaica, 21 de ani impliniti chiar in timpul acestui turneu, castigase primul set, cu 6-3, si isi adjudecase primul ghem al celei de-a doua manse, pe serviciul ei.

* Din pacate, pe tabloul masculin, Marius Copil, abia venit din calificari, a fost eliminat de germanul Jan-Lennart Struff, invingator cu 6-4, 6-4. Marius este in mare pericol sa iasa din prima suta in actualul sezon de zgura, suprafata care nu convine unui jucator de serviciu cum este el. In prezent, aradeanul a coborat pe 92 in ierarhia publicata luni.