* In asteptarea meciului din sferturi al Simonei Halep cu Karolina Pliskova (de la ora 15,00), sa consemnam ca, dupa eliminarea Carolinei Wozniacki, favorita 2, si pe partea de tablou a romancei a cazut un cap, anume favorita 3, si a gazdelor, de vreme ce este racheta nr. 1 a Spaniei, Garbine Muguruza, stopata in optimi de rusoaica Daria Kasatkina, favorita 14), cu 6-2, 4-6, 6-3.

Aceasta iesire din scena accelerata a principalelor urmaritoare ale Simonei Halep pentru primul loc mondial (consolidat acum de Simona) ne poate duce cu gandul ca asistam la o noua curba de forma in varful ierarhiei jucatoarelor de tenis, cat se poate de fireasca. Iar urmarirea atenta a acestor sinusoide poate indica o crestere pentru romanca, bine pornita la Madrid, cu doar 2h17′ in teren in primele 3 tururi, nici un set pierdut.

Sa speram ca se va confirma ascensiunea, in meciul cu Pliskova cea dreptace, nr. 6 in lume, totusi, si ca Darren Cahill a avut din nou dreptate, cand a laudat excelenta (ce dovada de fair-play si recunoastere a meritelor altora, jos palaria) pregatire asigurata de antrenorul Andrei Pavel in pauza de 5 saptamani intre sezonul de primavara american si cel de zgura din Europa.

* Fotbalul italian traieste la ora Juventusului, formatia torineza indreptandu-se spre al patrulea event consecutiv, dupa ce si-a asigurat Cupa Italiei (4-0 sec si amar cu AC Milan in finala de aseara). Pentru ca numai o aliniere bramburita total a stelelor poate schimba ceva in ce priveste scudetto, in acest weekend. De la finala Cupei, o imagine de tinut minte: in timp ce Gianluigi Buffon, la 40 de ani, se indreapta spre o retragere in glorie, cel considerat urmasul lui in elita portarilor italieni (multi exceptionali, in intreaga istorie a calcio), Donnarumma, a incheiat meciul in lacrimi, dupa o evolutie deplorabila!

* Si pentru ca vorbim de echipe care domina fotbalul dintr-o tara de o maniera incontestabila, iata ca Sahtior Donetk a stabilit in Ucraina un nou record, adjudecandu-si a 12-a Cupa, cu victoria cu 2-0 in fata marii rivale, Dinamo Kiev. Perioada exceptionala a lui Mircea Lucescu la echipa din Urali (6 cupe, 8 titluri, din 12, respectiv 10 in istorie, intre 2004 si 2016) continua, iata, pentru ca stilul de joc, strategia clubului au fost asezate pe baze solide.

Numai in Romania un om de fotbal de calibrul lui Mircea Lucescu nu are niciun cuvant de spus, normal intr-un fotbal condus de mini si futsal…

* PROGRAMUL TV, joi, 10.05.2018:
13:00 Tenis, WTA/ATP • Digi 2, Digi 3, Telekom 2 Turneul din Madrid
(Simona Halep-Karolina Pliskova, in jurul orei 15,00)
14:15 Ciclism • Eurosport Turul Italiei
15:30 Fotbal, Belgia • Digi 4 Anderlecht – Standard
17:30 Handbal M • Digi 4 Dobrogea Sud – Dunarea Calarasi
19:00 Fotbal, Belgia • Digi 4 Charleroi – FC Bruges
20:00 Fotbal, Cupa Romaniei • Digi 1, Telekom 1, ProX Gaz Metan – Hermannstadt
20:00 Handbal M • Digi 3 Steaua – CSM Bucuresti
21:30 Fotbal, Belgia • Digi 4 Genk – Gent
21:45 Fotbal, Premier League • Eurosport West Ham – Manchester United