* Mihaela Buzarnescu isi continua progresul incredibil, avansand in turneul de la Strasbourg in sferturile de finala la simplu, precum si, alaturi de Raluca Olaru, in semifinalele probei de dublu, iar vestea, batuta in cuie, ca va fi cap de serie la Roland Garros (nr. 31, dupa ce anul trecut nu avea clasament nici pentru calificari) se pare ca ii da un imbold in plus.

La simplu, asa cum banuiam inca de duminica, i-a fost mai usor rachetei nr. 2 din Romania, care a invins-o pe baftoasa (oficial, lucky loser) rusoaica Elena Ribakina, in doua seturi, cu 6-3, 7-6 (2).

Apoi, la dublu, dupa 2 ore de ragaz, Mihaela Buzarnescu a intrat din nou in teren alaturi de Raluca Olaru, pentru inca o calificare, in semifinalele acestui tablou, in urma victoriei cu 6-1, 6-4 in meciul cu perechea Kaia Kanepi/Katarzyna Piter.

In aceeasi faza, a sferturilor, la dublu, favoritele nr. 2, Nadia Kicenok (Ucraina)/Anastasia Rodionova (Australia) au dispus cu 6-3. 5-7, 10-7 de cuplul Jaqueline Cristian (Romania)/Sofia Kenin (SUA).

Ca sa inchei cu turneul din a doua capitala a Europei, Strasbourg, am aruncat un ochi pe site-urile cu afisarea automata a clasamentului WTA, observand ca, daca ar castiga aici Mihaela Buzarnescu ar sari in primele 30, anume pe 28, chiar in fata unor nume precum Agneszka Radwanska si Maria Sarapova. Doamne-ajuta!

* De-acum lucrurile sunt cat se poate de clare: Serena Williams va fi prezenta pe tabloul principal de la Roland Garros, dar nu ca favorita, cum s-a speculat, aiurea, ci ca beneficiara a unui wild-card, astfel ca fostul numar 1 mondial ar putea juca impotriva oricarei jucatoare deja calificate!

Adica va fi inclusa, la tragerea la sorti de vineri in urna comuna, dupa afisarea capilor de serie, unde avem si doua romance, Simona Halep, nr. 1, si Mihaela Buzarnescu, asa cum spuneam, nr. 31.

* Presedintele Uniunii europene de fotbal, Aleksandar Ceferin, a fost cat se poate de clar: sistemul de arbitraj video, asa-numitul VAR, nu va fi folosit la competitile de sub egida acestui organism continental, urmand sa fie luata in discutie o eventuala utilizare doar cand va fi infailibil. Acum, ori slovenul nu stie ce inseamna infailibil, chestie care nu exista pe lumea asta, ori dispretuieste in asemenea hal FIFA incat le face “rusinica”, de vreme ce forul mondial va folosi acest sistem chiar la Cupa Mondiala!

Si ca o ironie a sortii, domnul Cheferistul Infailibilul asta afla chiar astazi ca exact in tara caruia dumnealui i-a dat organizarea finalei Ligii Campionilor, sambata, la Kiev, Ucraina, ministrul de interne a anuntat o imensa ancheta pentru trucare de meciuri de fotbal, in care sunt implicate nu mai putin de 35 de cluburi, inclusiv din prima liga. Urmarim, nu penal, ci doar cu interes!

* PROGRAMUL TV, miercuri, 23.05.2018:
04,10 NBA, Telekom 1 – Golden State Warriors-Houston Rockets
12:00 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din Strasbourg
13:00 Tenis, Calificari • Eurosport 2 Roland Garros
14:15 Ciclism • Eurosport Turul Italiei
17:00 Tenis, ATP • Eurosport 2, Eurosport Turneul din Geneva
18:00 Handbal M • Digi 1, Telekom 1 Dinamo – Steaua
20:45 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Telekom 1, Look Dinamo – Voluntari