Cel mai frumos, mai spectaculos, mai incarcat de istorie Mare Premiu al Formulei 1 va avea la startul de duminica in pole-position un pilot de farmec, Daniel Ricciardo, australianul de la Red Bull, care, cu aceasta ocazie, a batut si recordul circuitului, cu 1’10″810/1000, primul concurent care coboara sub 1’11” in Principat.

De altfel, Ricciardo va pleca pentru a doua oara in cariera din pole-position, prima oara facand-o tot la Monte Carlo, in 2016, iar farmecul personal pe care il degaja este potentat si de faptul ca are un coechipier zurbagiu, veritabil pericol, pe olandezul Max Verstappen, talentat foc, dar prea nestapanit. Inclusiv sambata, in calificari, a dat cu monopostul de gard (ma rog, de un parapet), inca din Q1, fiind obligat sa plece in cursa de pe ultimul loc.

Pe linia I a grilei se va afla Sebastian Vettel, germanul de la Ferrari, in timp ce pe linia a doua, detinatorul titlului si liderul actual, Lewis Hamilton (Mercedes), care il va avea alaturi pe celalalt pilot Ferrari, finlandezul Kimi Raikkonen.

Pozitia din start este extrem de importanta pe acest circuit sinuos, cu o sumedenie de capcane, lung de doar 3,34 km, ce va fi parcurs de 78 de ori (pentru un total de 260,12 km), iar istoria este cat se poate de semnificativa: din 1985, o singura data a castigat un pilot plecat din afara primelor 3 locuri de pe grila, fiind foarte greu de depasit in acest GP, considerat parte a Triplei Coroane a automobilismului, alaturi de Cursa de 500 mile de la Indianapolis si Cele 24 ore de la Le Mans.

Iata grila de start completa a Marelui Premiu al Monte Carlo:

1 D. RICCIARDO Red Bull Racing
2 S. VETTEL Ferrari
3 L. HAMILTON Mercedes
4 K. RAIKKONEN Ferrari
5 V. BOTTAS Mercedes
6 E. OCON Force India
7 F. ALONSO McLaren
8 C. SAINZ JR. Renault
9 S. PEREZ Force India
10 P. GASLY Toro Rosso
11 N. HULKENBERG Renault
12 S. VANDOORNE McLaren
13 S. SIROTKIN Williams
14 C. LECLERC Alfa Romeo Sauber
15 R. GROSJEAN Haas F1 Team
16 B. HARTLEY Toro Rosso
17 M. ERICSSON Alfa Romeo Sauber
18 L. STROLL Williams
19 K. MAGNUSSEN Haas F1 Team
20 M. VERSTAPPEN Red Bull Racing