Simona Halep a debutat, in cele din urma, cu dreptul la Paris, calificandu-se in turul secund, dupa 2-6, 6-1, 6-1 cu americanca Alison Riske, dar din nou eroina noastra a fost Mihaela Buzarnescu, care a urcat in turul 3, dupa o victorie fara dubii, cu 6-1, 6-2, cu suedeza Rebecca Petersen.

Chiar in ziua in care a implinit 29 de ani, Alexandra Dulgheru a parasit turneul parizian, dar cu capul sus, din turul 2, dupa ce a obtinut 4 victorii, 3 in calificari, toate in trei seturi cat tot atatea zile de post.

Miercuri, Alexandra a pierdut un fata unei favorite, estona Anett Kontaveit, invingatoare cu 7-5, 6-2, dupa 1h37′, dupa o saptamana si ceva plina, care o aduce in preajma locului 100 in lume. O readuce, intrucat, inainte de a avea problemele de sanatate, ajunsese chiar pe 26!

Sa revenim, insa, la succesele incontestabile de miercuri. Dupa ce a asteptat o zi intreaga, marti, sa intre in arena, Simona Halep a fost nevoita sa astepte reuniunea de miercuri, jucand in deschiderea reuniunii de pe arena principala, “Philippe Chatrier”, cu americanca Alison Riske.

Aceasta schimbare de program, de programare psihica, in primul rand, ar putea explica debutul meciului, un alt argument al intrarii dure in realitate fiind si determinarea unei jucatoare precum Riske, care, asa cum o arata si numele, loveste totul la “fie ce-o fi”.

Asa incat, daca nu esti perfect concentrata pe meci, o patesti, ca si Simona, care a s-a trezit condusa cu 5-0 cat ai clipi, a mai echilibrat, si-a recalibrat loviturile, schimband efectele si directia, parca in pregatirea a ceea ce avea sa urmeze.

Si a urmat explicatia principala: si-a pus in valoare clasa de mare campioana, trecand ea la 5-0 rapid, apoi 6-1, pentru a pune capat, intr-o ora si 34 de minute, din care aproape jumatate s-a scurs in primul set, desi scorurile nu sunt foarte diferite, tot cu un 6-1 sec.

In turul secund, Simona Halep (in poza de pe site-ul WTA afisand o stare de bine, de bun augur) va juca impotriva unei alte americance, cam de acelasi calibru (72 WTA), Taylor Townsend, care a eliminat-o, inca de marti, cu 6-4, 6-2, pe frantuzoaica Myrtille Georges.

Ei si acum, iata si prima romanca prezenta in turul 3 la Roland Garros, o premiera pentru ea, cum o tine asa de vreun an: Mihaela Buzarnescu. Intr-o forma care ne-a consumat toate superlativele, Mihaela nu a stat in teren decat 1h03′ cu suedeza Rebecca Peterson, pentru un 6-1, 6-2 clar ca lumina miezului de zi (ca am avut ghinionul sa avem toate romancele la aceeasi ora, la 12,00).

Cu 130.000 de euro asigurati si cu 130 puncte WTA bonus, Mihaela Buzarnescu se poate gandi in liniste la urmatoarea adversara, una de calibru, Elina Svitolina, ucraineanca favorita 4 calificandu-se cu 6-3, 6-4 in meciul disputat tot miercuri cu Viktoria Kuzmova (Slovacia).