* De Ziua internationala a bicicletei, un ciclist roman isi adjudeca, dupa mai mult de un deceniu, de cand se mai organiza si Turul Romaniei, un tur national, Serghei Tvetcov terminand in tricoul galben dupa 5 etape in Turul Coreei de Sud.

Este un succes notabil, care i-a adus numai pentru victoria finala 125 de puncte UCI, completata de locul 1 pe echipe, pentru cei care l-au angajat, americanii de la UnitedHealthcare.

* Tot in ziua “obiectului muncii”, care este comemorata pentru prima oara acum, in 2018, a inceput si editia a 70-a a Criterium du Dauphine, din calendarul UCI World Tour, ultima cursa importanta pe etape inaintea Turului Frantei, pentru care, de altfel, serveste si de banc de incercare.

Prologul de duminica a revenit polonezului Michal Kwiatkowski, de la Sky, cronometrat pe 6,6 km in 7’25”, urmat de Jos van Emden (Lotto Jumbo), la doar o secunda, si de Gianni Moscon (Sky), la 3 secunde.

* Etapa de Cupa Mondiala pentru canotajul masculin de langa Belgrad, de pe pista de la Ada Ciganlija, un fel de Snagov al nostru, dar practicabil…, a prilejuit obtinerea unei excelente medalii de bronz pentru echipajul romanesc de 8+1 (Vlad-Dragos Aicoboae, Florin-Sorin Lehaci, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pirghie, Alexandru-Cosmin Macovei si Adrian Munteanu), invins doar de campionii si vicecampionii olimpic, Germania, locul 1, si Marea Britanie.

Asadar, sezonul de canotaj la varf a intrat din plin in paine, asa ca vom avea destul de multe medalii de contabilizat.

* Marele portar roman Bogdan Lobont, poreclit, din motive lesne de inteles, Pisica, si-a anuntat retragerea, la 40 de ani, din activitatea sportiva activa, adica de fotbalist, iar gongul final va fi marti, la meciul de la Ploiesti, Romania-Finlanda, care va incepe la ora 20,30.

Cu 85 de tricouri nationale, participant la 2 editii ale Euro, in 2000 si 2008, un model de civilitate si bun simt, de abilitate, atat in postul lui, de ultim aparator, cat si de om de vestiar, Bogdan Lobont a adresat o scrisoare tuturor celor care l-au admirat (“Dragii mei suporteri,”), pe care o puteti citi pe site-ul FRF.

Angajat pana la 40 de ani de AS Roma, unul dintre cluburile de elita in prezent, care si-a dorit un asemenea caracter pana la sfarsitul carierei in randurile jucatorilor activi, ceea ce spune multe, Lobont a mai evoluat la Corvinul Hunedoara, Rapid Bucuresti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucuresti si Fiorentina. O bogatie de om!

* PROGRAMUL TV, luni, 04.06.2018:
03:00 Baschet, NBA • Telekom 1 Golden State – Cleveland
12:00 Tenis • Eurosport, Eurosport 2 Roland Garros (Simona Halep-Elize Mertens, in primul meci al zilei pe Philippe Chatrier, de la 12,00)
16,15 Ciclism, Eurosport 2 – Criterium Dauphine
20:00 Baschet M • Digi 1 CSM CSU Oradea – CSM Steaua Eximbank