* Nu prea am vrut sa scriu de extraordinara manifestare de dragoste fata de campioana Simona Halep, pe Arena Nationala, mai ales ca momentele unice aveau sa fie murdarite de gesturi odioase din partea politicienilor, dar, iata, se vede in poza, Simona Halep este din nou “coperta” site-ului oficial al WTA.

Cu titlul “Champion Halep hailed on Romania homecoming”, WTA ii consacra nu numai fotografia de deschidere a paginii, ci si un text, bogat ilustrat cu poze, filmulete de la marile meciuri facute de lidera mondiala, marcand extraordinara primire, inclusiv prin postari ale unor utilizatori de twitter, de pilda #Ramona Toderas (hashtagul este altceva decat semnul pentru REZIST, cum a spus, stupefiant, un politician analfabet functional in lumea moderna).

Nici nu aveam ce sa adaug eu, totul a fost perfect (as zice si momentul penibil a fost la fel, poate isi vor da seama si cei ce calca vartos in strachini ca aici avem vesela de gala!), iar scurtele interventii ale Simonei, in primul rand, radioasa, fericita, ii crescusera pupilele!, Ilie Nastase si Stere Halep sunt antologice, modele.

Iar Monica Anghel si Marcel Pavel au intonat, alaturi de cei 20.000 de admiratori ai campioanei, imnul national in intregime, cum se cuvine! De neuitat!

* Cum spuneam, tenisul merge inainte, asa ca iata o stire de ultima ora care spune chiar asta: la turneul de la Nottingham, de 250.000 de dolari, Mihaela Buzarnescu, favorita nr.5, s-a calificat in turul secund, in optimi adica, eliminand-o pe tenacea (sigur odihnita, ca joaca de cateva ori mai putin decat romanca…) Victoria Cepede Royg (Paraguay), cu 6-2, 3-6, 7-6 (5), in 2h06′.

In optimi, Mihaela o va intalni pe americanca Irina Falconi, care a dispus cu 6-4, 6-1 pe Arina Rodionova, din…, hai ca stiti, Australia, prieteni. In fine, in sferturi, romanca nr. 30 in lume ar putea juca impotriva japonezei Naomi Osaka.

* La Campionatul european de handbal feminin (29 noiembrie-15 decembrie, Franta), Romania a fost repartizata in grupa D, urmand sa joace, pe rand, cu Cehia (pe 1 decembrie), Germania (pe 3 decembrie) si cu Norvegia (pe 5 decembrie). Dupa meciurile de la Brest (acolo este grupa D) se califica mai departe primele 3 echipe.

Iata si celelalte grupe: A: Danemarca, Serbia, Suedia, Polonia; B: Franta, Muntenegru, Rusia, Slovenia; C: Ungaria,Spania, Olanda, Croatia.

* PROGRAMUL TV, miercuri, 13.06.2018:
12,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la s’Hertogenbosch
16,30 Ciclism, Eurosport 2 – Turul Sloveniei
17,30 Fotbal, Digi 1 – Chindia Targoviste-FC Voluntari
18,30 Handbal M, TVR 1, TVR HD – Romania-Macedonia