Simona Halep a si intrat, din primul tur la Wimbledon, in regim de croaziera, revenind in arena dupa istoricul succes de la Roland Garros, calificandu-se in turul secund dupa 6-2, 6-4 in fata tenacei nipone Kurumi Nara.

Cred ca a fost meciul cel mai nimerit pentru intrarea in subiect, adversara nefiind nici o nuca foarte tare (desi a avut cel mai bun clasament un excelent loc 32 mondial), dar tenace, iute si cu o deplasare perfecta, astfel ca nr. 1 mondial a avut vreme sa se acomodeze cu atmosfera unei asemenea intreceri, intr-o ora si 18 minute de joc solid, compact, la procentaj.

Exact ce trebuie pentru a elimina orice riscuri, pentru ca la un asemenea turneu, pe suprafata cea mai putin folosita intr-un an, se pot intampla si pocinoguri, chiar daca esti specialista atestata pe iarba.

Este exact ce a patit Petra Kvitova, dubla castigatoare aici, in forma de zile mari in ultimele 2 luni, dar eliminata de o jucatoare de pe locul 50, belarusa Alliaksandra Sasnovici, cu 6-0 in decisiv! Petra Kvitova a inceput normal, 6-4, a fost egalata la seturi tot cu 6-4, dupa care si-a pierdut complet cumpatul, parasind turneul pe care isi centreaza de obicei un intreg sezon.

Altfe, nu prea avem vesti bune, dar nici iesite din comun, desi Ana Bogdan ar fi putut merge mai departe. A fost, insa, eliminata, cu 6-1, 3-6, 8-6 de Lara Arruabarrena (Spania), rezistand 2h42′ intr-o confruntare de totul sau nimic.

Marius Copil, la fel, a parasit proba de simplu, olandezul Robin Haase eliminandu-l cu 7-6, 7-5, 4-6, 7-6 (poti sa fii inciudat ca ai pierdut dupa 2 seturi la tie-break si unul in prelungiri…), iar Monica Niculescu, abia revenita dupa o accidentare, a cedat, cu 6-4, 6-1 in fata japonezei in ascensiune Naomi Osaka.

Astfel, am ramas cu 4 jucatoare in turul 2, dintre care 3 urmeaza sa evolueze miercuri: Mihaela Buzarnescu, Sorana Cirstea si Alexandra Dulgheru, toate, cred, avand adversare mai abordabile decat in primul tur, ca asa e cand bati capi de serie!