Lucrurile sunt clare de acum: Simona Halep va fi numarul 1 mondial mult timp de acum incolo, avand mari sanse de a intra in TOP 10 all time, pentru ca singura jucatoare care ar fi putut sa o detroneze la Wimbledon, daneza Caroline Wozniacki a pierdut in turul secund, miercuri, fiind invinsa de rusoaica Ekaterina Makarova, cu 6-4, 1-6, 7-5!

A fost un meci de toata frumusetea pentru un neutru, dar cu mari emotii pentru oricine avea un cat de mic interes in urmarirea rezultatului, pentru ca setul decisiv a avut o desfasurare incredibila: Makarova a condus cu 5-1, era la serviciu, avea 40-0, deci 3 mingi de meci, totul parea clarissim.

Ei bine, din acest moment, daneza, pe de o parte, incepe o cavalcada perfecta, fara nicio greseala, castiga tot, egaleaza la 5, iar cerul parea sa fi cazut definitiv in capul Makarovei, nr. 35 WTA, parca speriata de isprava pe care ar fi putut sa o implineasca. Pe care o va implini, in cele din urma: a servit 40-0, a fost din nou egalata, dupa 2 duble greseli, a avut din nou o minge de meci, reusind totusi sa castige cu 6-5, moment in care, vorba lui Halagian, “focu’ la Wozniacki”.

Care nu a mai rezistat tensiunii, a pierdut rapid primele 3 mingi pe propriul serviciu, alte 3 mingi de meci ale Makarovei, care a castigat cu 7-5, dupa 2h10′, un meci de antologie.

In acelasi timp, parca nu-mi ajungea atmosfera apasatoare de pe Central, eram si cu ochii pe rezultatele online, unde cuplul romano-belgian Monica Niculescu/Kirsten Flipkens, cap de serie nr. 13, se califica, aproape simultan, la secunda, in turul secund, in fata perechii Iulia Putinteva/Alja Tomljanovici (Kazahstan/Australia), pe terenul 10, scor 6-4, 7-5.

FOTO: Instantaneu prins pe aleile de la All England and Cricket Club cu doua mari campioane: Simona Halep si Billie Jean King (care, sa nu uitam, da numele complexului newyorkez pe care se disputa US Open, asa ca nu mai are nevoie de prezentare).

Chiar, vazand imaginea ma gandeam: noi carei arene, daca nu complex, am putea sa-i dam numele Simonei Halep?