Simona Halep s-a oprit in turul 3 al Turneului de la Wimbledon, ceea ce nu constituie de fel o drama, nici macar o surpriza, cam aceasta este faza in care a ajuns ea la Londra, dar cine a vazut meciul nu poate sa nu fie mahnit pana la Dumnezeu si inapoi de modul in care taiwaneza Hsieh Su-Wei a castigat, cu 6-3, 4-6, 7-5, in 2h21′ de o intensitate fara cusur.

Jucatoare cu un stil neobisnuit, nr. 1 mondial la dublu, cu 2 turnee de Mare Slem in aceasta proba, Hsieh, care loveste de pe ambele parti cu doua maini, a prins o zi de gratie, jucand parca in transa, fara sa se clinteasca niciun moment din tactica adoptata.

La fel si Simona Halep (care a avut o minge de meci!), diferenta fiind facuta de un dram de noroc, de un moment favorabil sau altul si, in cele din urma, de atmosfera, cred, din tribunele terenului 1, care, normal, a avut un public aruncat, cu arme si bagaje de partea out-sider-ei, cand se profila surpriza.

Este greu sa mai fii complet lucida cand toate mingile iti vin inapoi, cand, cu stilul acela, lovitura pornind parca din burta, adversara nu greseste nici un milimetru, iar uralele nu mai sunt pentru tine, dimpotriva. A fost ziua ei, a taiwanezei, care reuseste cel mai bun rezultat din cariera.

Probabil in subconstient exista, nu avea cum, si ideea ca acest turneu nu reprezinta, la incheierea conturilor, decat un castig, Simona Halep departandu-se clar de principalele urmaritoare, mai ales de nr. 3, Garbine Muguruza, care, invingatoare anul trecut, pierde peste 1.900 de puncte, dupa ce a fost eliminata in turul secund, ca si Carolina Wozniacki, de altfel.

Pentru noi, insa, competitia continua la dublu, si inca in fazele inaintate ale probei feminine, unde Irina Begu si Mihaela Buzarnescu si-au respectat postura de favorite, nr. 15, calificandu-se in optimi dupa ce au invins cu un scurt si cuprinzator in semnificatii 6-2, 6-2 perechea in care Ana Bogdan a jucat aici, cu, iata, bune rezultate, un tur secund, Kaylin Christian (SUA).

Cu cele 240 puncte WTA (plus 29.000 lire sterline), Irina si Mihaela vor urca impreuna in primele 30 de jucatoare ale lumii.

Apropo de Mihaela Buzarnescu, iata, a ajuns mare jucatoare, de vreme ce o sumedenie de tiriplici, romani neaosi, neinvins de la Burebista incoace, au inceput sa o dojeneasca (inca nu o bestelesc, dar urmeaza, ca mama prostilor e tot timpul insarcinata).

Scriam pe Facebook, raspuns la un comentariu la o postare a mea de pe acest blog, la eliminarea Mihaelei la Wimbledon, ca nu trebuie sa uitam ca anul trecut i-a fost refuzata, de catre un nemernic federal, un wild-card la turneul de la Bucuresti, ca “e batrana si nu are clasament, e prea departe”, iar acum razbunarea va fi foarte dulce, pentru ca va putea fi cap de serie nr. 1 sau cel mult 2, gratie clasamentului pe care il va avea pe 16 iulie, cand incepe competitia anul acesta!

Evident, baietelul respectiv “s-a ras”, cum adica favorita nr. 1 sau 2? Foarte bine, clasamentul WTA ii confera acest drept, va fi romanca situata cel mai bine in ierarhie, iar pentru un turneu de 250.000 de dolari prezenta nr. 25 mondial este o onoare! Mai ales ca in aceeasi perioada exista concurenta, turneul de la Gstaad, mai aproape, in Elvetia…

Cam aici ne aflam, prieteni, in sportul profesionist, elita elitelor, lucrurile sunt un pic altfel decat cand dati, unii din voi, reverul in lung de linie in colt, din fata televizorului!

FOTO: Hsieh, eroina de sambata, chiar in viziunea site-ului oficial al WTA, care ilustreaza cu aceasta imagine ziua!