* Inca o etapa fara mari intamplari in Turul Frantei, a 18-a, disputata pe plat, intre Trier-sur-Baise si Pau, pe 171 km, care, insa, a avut meritul sa scoata la avanscena un francez indelung asteptat, Arnaud Demare (Groupama FDJ), in 3h46’50”, urmat de compatriotul Christophe Laporte (Cofidis), Alexander Kristoff (Norvegia, UAE) si un plutonul masiv, in acelasi timp.

Astfel ca mai asteptam vineri (etapa a 19-a, Lourdes-Laruns, lunga de 200,5 km si destul de valurita, cu Varful Tourmalet in mijloc) si contratimpul de sambata, pe 31 km.

Pana atunci, clasamentul general este inca in cumpana (spre deosebire de cele ale celorlalte tricouri distinctive, verde, alb cu buline rosii si alb, adjudecate de Sagan, Alaphilippe si Pierre Latour). Conduce britanicul Geraint Thomas (Sky), urmat de olandezul Tom Dumoulin (Sunweb), la 1’59”, si Chris Froome, la 2’31”.

* Dupa ziua dificila de miercuri, Eduard Grosu a fost din nou printre protagonistii Turului ciclist al Lacului Qinghai, din China, terminand pe locul secund in etapa a 5-a, dupa australianul Scott Cameron (Australian Cycling Academy), dar inaintea belarusului Siarhei Papok (Minsk CC), toti cronometrati pe 235 km in 5h51’46”.

Stranie aceasta cursa, cu etape de 100 km, in care plutonul se face praf si pulbere, cum a fost miercuri, urmata de cea de joi, lunga cat o zi de post, in care se vine la gramada, astfel ca ierarhia generala este condusa de columbianul HernanAguirre (Manzana Postobon), urmat de compatriotul si colegul sau de echipa Hernando Bohorquez, la 03″, si de croatul Radoslav Rogina (Adria Mobil), la 12″, Eduard Grosu, de la Vini-Fantini, a urcat 4 locuri, este acum pe 55, la 18’36”.

* S-a pus capat scandalului inutil si disgratios de la gimnastica, o data cu un comunicat oficial, dat in conferinta de presa, in care au fost comunicate loturile pentru Campionatele europene de la Glasgow (2-5 august).

La masculin, evident Marian Dragulescu nu a fost selectionat, pentru ca echipa o face antrenorul, iar un Marius Urzica nu cred ca poate fi banuit de ceva, astfel ca vom fi reprezentati de Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Robert Ghiuzan si Ovidiu Prichindel, iar la feminin vor concura, la senioare, Denisa Golgota, Anamaria Ocolisan, Laura Iacob, Nica Ivanus si Carmen Ghiciuc.

Vor fi intreceri si la juniori, speram sa revenim la performanta cu o generatie care poate creste taman bine pentru JO-2020, sa nu mai patim rusinea necalificarii macar…

* Irina Bara, ajunsa in turul secund la Moscova, cum scriam de ieri, a fost foarte aproape de o senzationala calificare in sferturile de finala in acest turneu de 750.000 dolari, dar a cedat in fata favoritei nr. 3, letona Anastasija Sevastova.

Recenta castigatoare a Open Bucuresti, mai experimentata, mai parsiva (aflata in dificultate in setul decisiv, cu 2-3, cu break pentru romanca, cu norii mari de ploaie prezenti si ei, a cerut o pauza medicala, care s-a lungit cu una de vestiar) s-a impus in cele din urma cu 6-3, 6-7 (5), 6-4, dupa 2 ore si 10 minute.

In pereche cu georgiana Oskana Kalasnikova, Irina Bara s-a oprit in turul 2 si la dublu, fiind invinse cu 7-5, 6-2 de cuplul Aleksandra Panova (Rusia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan). Oricum Irina Bara isi continua ascensiunea in ierarhia WTA, atat la simplu, cat si la dublu. Stiti cum se spune, romanii se trag unii pe altii in strainatate…