* Ne intoarcem la tenisul nostru cel de toate zilele, iar primul succes la simplu al sezonului american pe hard apartine lui Marius Copil, care s-a calificat in turul secund al turneului de la Washington (2,1 mlioane de dolari), dupa 7-6 (9), 6-4 cu bosniacul Mirza Basic, cu exact 10 locuri in fata lui in ierarhia ATP (83, fata de 93).

Marius, care va juca in turul secund cu favoritul 14, francezul Jeremy Chardy, si-a asigurat 13.200 de dolari si 20 puncte.

* Mihaela Buzarnescu s-a reintalnit cu britanica Heather Watson, pentru a alcatui un cuplu la turneul de la San Jose (800.000 dolari), unde au si trecut de primul tur dupa 6-3, 6-3 de perechea Tamara Culibrk (SUA)/Sybille Gauvain (Franta).

Favorite nr. 2, finalistele de la Nottingham de anul acesta au reusit sa adune la 100 puncte WTA pentru aceasta proba, plus 6.365 dolari, dar in sferturi vor avea adversare ceva mai tari, pe Johanna Konta (Marea Britanie)/Shuai Zhang (China).

La simplu, Mihaela Buzarnescu este favorita 5, in primul tur avand-o drept adversara pe americanca Sachia Vickery.

* V-am ramas dator, din cauze tehnice, cu ierarhia obisnuita de luni din tenisul mondial, dar nici nu erau lucruri spectaculoase, daca faptul ca Simona Halep este neclintita pe locul 1 a devenit, iata, un lucru banal. Ne mai invatam si cu binele…

A doua romanca este, normal, Mihaela Buzarnescu, cu un loc mai jos decat in clasamentul precedent, acum pe 25. Umeaza, in ce ne priveste, Sorana Cirstea – 54, Irina Begu – 55, Monica Niculescu – 60 si Ana Bogdan – 87.

* La masculin, Marius Copil se mentine in prima suta, fiind pe 93, dar sezonul pe hard, suprafata care se potriveste stilului lui in forta, ar putea sa-i consolideze prezenta in acest Top, mai ales ca, asa cum ati vazut, a inceput bine.

* Din pacate, dupa 3 victorii de etapa si un loc secund, care i-au adus si tricoul verde, al sprinterilor, ciclistul roman Eduard Grosu (Nippo Vini Fantini), a fost angajat intr-o cazatura pe ultimii metri ai etapei a 9-a a Turului
Qinghai Lake.

In viteza sprintului final al etapei, degajand pe dreapta, scrie site-ul echipei nipono-italiene, Eduard Grosu a fost inchis, la 75 km pe ora, de Brenton Jones (Delko Marseille), lovindu-se violent de pamant. S-a ridicat cu rani la cap, la spate si cu clavicula fracturata, trecand linia de sosire pe picioare, langa bicicleta cei cativa metri ramasi.

Evident, campionul Romaniei a abandonat in aceasta cursa, din care mai ramasesera 4 etape…

* PROGRAMUL TV, miercuri, 01.08.2018:
20,15 Fotbal, Digi 1 – Malmoe-CFR Cluj (preliminarii Liga campionilor)
21,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la San Jose
21,00 Tenis, Digi 3 – Turneul WTA de la Washington
23,30 Tenis, Digi 4 – Turneul ATP de la Washington