Sezonul nord-american pe terenuri hard a inceput cu doua turnee, in care romancele au debutat excelent, coronita primei zile la simplu fiind, totusi, a Anei Bogdan, care a eliminat-o cu 7-6 (2), 6-3, pe favorita nr. 4 a turneului de la Washington, rusoaica Ekaterina Makarova.

Turneu de la care, de subliniat, principala favorita, nr. 2 mondial Caroline Wozniacki a declarat forfait de ultima ora (era deja programata, toata grila a fost data peste cap), astfel ca ordinea publicata pe twitter-ul WTA, una speciala, cu cele mai bune rezultate pe hard ale jucatoarelor din Top 10 ar putea sa se modifice.

In favoarea Simonei Halep, trebuie sa spun imediat, pentru ca in acest clasament ad-hoc dupa Angelique Kerber, cu 10.204,75 puncte, urma Wozniacki, 10.204,25 puncte, in timp ce romanca, lider mondial, care va reintra pe circuitul pe hard la Montreal, era a treia 10.1086,25 puncte.

In fine, pentru isprava ei excelenta in primul tur la Washington, Ana Bogdan a luat 30 de puncte, dar bani ceva mai putini, turneul fiind unul International, de 250.000 de dolari, practic pentru intrarea in atmosfera si acomodarea cu fusul orar.

In cel mai bogat desert din lume, Silicon Valley, turneul de la San Jose, de 799.000 dolari, a programat-o pe favorita 5, Mihaela Buzarnescu, dupa ce a doua romanca din WTA se calificase, luni, alaturi de Heather Watson, la dublu.

Pe o caldura sufocanta, Mihaela a muncit din greu sa treaca de americanca Sachia Vickery, castigand in cele din urma, in exact 2 ore, cu 6-3, 4-6, 6-3, un meci dificil, in care, probabil si din cauza acomodarii mai dificile cu conditiile, s-au facut multe greseli neprovocate.

Una peste alta, excelenta reluare pentru jucatoarele noastre, in aceasta importanta parte a sezonului, care se va incheia, practic, cu al 4-lea turneu de Mare Slem al anului, US Open.