Marius Copil continua cursa in puternicul turneu ATP de la Washington, dotat cu premii totale de 2.146.815 dolari, cu tablou de 64 de tenismeni, eliminand un cap de serie, nr. 14, francezul Jeremy Chardy, cu 6-4, 6-4.

Calificarea in optimi, care ii aduce ardeleanului 55 de puncte si 25.025 dolari, a prins ultimele minute ale timpului favorabil, dupa doar doua meciuri din reuniunea de pranz de la Washington turneul fiind intrerupt din cauza ploii. Asadar, inca un avantaj pentru Marius Copil, care va avea si o perioada mai lunga de odihna.

Perioada care ii va prinde bine, pentru ca in turul 3 va avea de infruntat un britanic de soi, fie pe fostul nr. 1 mondial Andy Murray, reintrat dupa recuperare, fie pe cel mai bine clasat, in prezent, supus al Majestatii Sale Elisabeta a II-a, Kyler Edmund, nr. 14 ATP si favorit nr. 4 in capitala SUA.

* Cum era de asteptat, campionatul de fotbal al Romaniei nu a putut da o echipa nici macar pentru turul 3 preliminar al Ligii campionilor, unde ar mai fi fost de doi bani speranta pentru prezenta in competitia propriu-zisa, dupa ce campioana, CFR Cluj, invinsa in prima mansa acasa cu 1-0, de suedezii de la Malmoe, nu a putut face decat 1-1 in deplasarea de miercuri.

Asta desi clujenii deschisesera scorul, printr-un gol splendid, marcat, din foarfeca, de Djokovic, in minutul 37. Dupa care, ca orice echipa mica, nu a mai indraznit mai nimic, incasand un gol, ce s-a aratat decisiv, de gura-casca, in plina dominare totala a suedezilor, in minutul 55, cand Traustasson a avut timp vreo 20 de secunde sa-si potriveasca balonul pentru un sut de la 18 m, sub privirile nauce ale oaspetilor.

Iar pentru ca in viata totul se plateste (si zic asta aici, pentru ca s-a repetat din surse bune ca la demiterea lui Iordanescu-jr. o contributie decisiva a avut-o certaretul Culio, in foto, un veteran varsat ca jucator, dar plin de el de parca ar fi adus prima minge in Romania), argentinianul certaret, in criza continua de isterie, a fost eliminat, lasandu-si colegii in inferioritate. Si numerica, din minutul 77. Bine ca nu-i bate la vestiare, ca se aude ca asa a inceput sa faca!

Asta a fost, CFR va mai incerca sa prinda grupele Europa League, urmand sa joace in turul 3 preliminar al comptitiei nr. 2 cu invingatoarea dintre Sutjeska Niksic (Muntenegru) si Alaskert (Armenia).

* PROGRAMUL TV, joi 02.08.2018

11,30 Canotaj, Eurosport 1 – Campionatele europene de la Glasgow

16,30 Ciclism, Eurosport 1 – Turul Valoniei

21:00 Fotbal, Europa League • TVR 1 Vitesse – Viitorul

21:00 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din San Jose

21:30 Fotbal, Europa League • ProTV FCSB – Rudar Velenje

23:30 Tenis, ATP • Digi 4 Turneul din Washington