* Mihaela Buzarnescu a reusit din nou sa ajunga, pentru a patra oara in acest an, intr-o semifinala de turneu WTA, de data aceasta in cel Premier, de 799.000 dolari de la San Jose, invingand-o vineri, noaptea la noi, pe australianca Ajlia Tomljanovic, in doar 2 seturi, cu 6-1, 7-5, in 1h24′.

Drept sa va spun, mi-a venit inima la loc dupa acest meci, mai ales dupa primul set, castigat in doar 23 de minute de Mihaela, concentrata, compacta in joc, sigura pe ea. Evident, in mansa a doua, ca doar nu joaca singura, a avut ceva mai multe dificultati (de altfel, acest set a durat de aproape 3 ori mai mult), dar a reusit sa se concentreze excelent in momentele cele mai importante.

De pilda, a salvat 2 mingi de set ale australiencei, apoi a fructificat, destul de sigur, a 3-a minge de meci. Adica, intelegeti dvs., a fost mai chitita pe treaba ei, a mai scapat de nervi. Poate unde se va fi obisnuit cu inaltimile, desi recordul de peste 100 de meciuri intr-o jumatate de an nu avea cum sa nu lase urme, mai ales din punct de vedere psihic…

Cu aceasta calificare, Buzarnescu are sigur 39.820 dolari, precum si 185 de puncte WTA, cu care a revenit pe locul cel mai bun ocupat de ea in cariera, 24, o calificare in finala, cu invingatoarea dintre Johanna Konta si Elise Mertens, insemnand locul 21 mondial, ca sa nu mai spun ca victoria finala in acest turneu ar aduce-o in TOP-20. Cine isi putea imagina la inceputul acestui an, cand juca prima ei finala WTA, la Hobart, cu… Mertens!

* Dupa dezamagirea de la senioare, iata ca gimnastele junioare ne-au mai adus speranta (pana la Tokio, peste 2 ani, vor fi facand pasul spre JO…), obtinand un convingator loc 4 pe echipe la Europenele de la Glasgow, Silviana Sfiringu, Ana-Maria Puiu, Antonia Duta, Ioana Stanciulescu si Daniela Trica realizand un total de 154,862 puncte.

Mai mult decat atat, Ioana Stanciulescu, locul 7, cu 51.732 puncte, si Silvia Sfiringu, locul 8 (51.265 puncte) vor fi prezente in concursul individual compus (la junioare, spre deosebire de senioare, la aceasta editie vom avea si campioana europeana absoluta, ne-a precizat, amabil, un confrate, multumesc, Emi), iar in finalele pe aparate vom fi prezenti in 4 lupte directe pentru medalii.

Adriana Duta, la sol, cu al doilea total din concurs, 13,266, Ioana Stanciulescu, tot la sol, din pozitia a 3-a (13,233) si Silvia Sfiringu, la sarituri si barna, sunt postulantele noastre la medalii, asa ca sigur de la aceste campionate nu vom pleca asa cum am venit, cu mana goala.

Uite de ce nu pot pricepe in ruptul capului titlurile jignitoare, apocaliptice (“rusinos”, alea, alea), ca si cum in sport nu pot oricand spera la mai bine, ca daca darami tot la primele obstacole chiar ca se alege praful! Eu zic sa cam terminam cu besteleala si saritul la beregati aiurea, intr-un sport care a insemnat, si va mai insemna, atat pentru Romania!

* PROGRAMUL TV, duminica, 05.08.2018:

06:00 Tenis, ATP • Digi 2, Digi 4 Turneul din Los Cabos

09:30 Motociclism • Eurosport CM: Cehia

10,30 Ciclism – CE pe velodrom de la Glasgow

13:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Telekom 1, Look Daco-Getica – UTA

14,45 Gimnastica, Eurosport 2 – CE de la Glasgow

15:30 Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Telekom 1, Look ASU Poli – Chindia

16,20 Gimnastica, TVR, TVR HD – CE de la Glasgow, finalele pe aparate

16:30 Gimnastica • Eurosport 2 CE: Glasgow

18:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Telekom 1, Look Hermannstadt – Calarasi

19:00 Fotbal, Cehia • Telekom 2 Sparta – Slovacko

21:00 Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Telekom 1, Look FCSB – Poli Iasi

22:00 Tenis, ATP/WTA • Digi 2, Digi 3, Telekom 3 Turneul din Washington

PE. Mihaela Buzarnescu a ajuns in semifinale si la dublu, alaturi de britanica Heather Watson invingand cuplul Johanna Konta/Shuai Zhang, cu 7-5, 6-2. Tine-o, Doamne!