* Importantul Turneu WTA de la Montreal, de clasificare Premier 5, cu premii in valoare de 2,8 milioane de dolari, a inceput mai de voie pentru jucatoarele romance (vezi si poza, pusa de Ana Bogdan pe twitter), nu mai putin de 6 pe tabloul principal, in prima zi fiind programat, in ce ne priveste, doar meciul de dublu Johanna Konta/Shuai Zhang-Irina Begu/Simona Halep, incheiat cu scorul de 4-6, 7-6 (1), 11-9.

Evident pentru adversare, dar nu-i bai, abia de marti incep lucrurile serioase, inclusiv un meci intre doua romance, Sorana Cirstea si Monica Niculescu, venita din calificari.

* Desi era creditat cu aceasta proba mai mult decat cu 50 m spate, in care a luat argintul, meritorie performanta, Robert Glinta a fost un pic mai jos la 100 m spate, clasandu-se pe locul 4 la Europenele de la Glasgow.

Pitesteanul a fost cronometrat in 53″81/100, in timp ce podiumul a fost ocupat, in ordine, de rusii Kliment Kolesnikov – 52″53/100 si Evgheni Rilov – 52″74/100, in timp ce bronzul a revenit unui grec, Apostolos Christou – 53″72/100.

* Desi dragele noastre media, in frunte cu puzderia televiziunilor de sport, vorbesc din sculare in culcare de fotbal, eu unul, care ma uit toata ziua-buna ziua peste tot, abia acum am aflat de o “splendoare” de rezultat: la Suceava, adica pe glia strabuna, echipa de juniori mici a Romaniei (U15) a luat o bataie sora cu moartea, cu scorul de 6-0! De la Moldova, nu va ganditi la vreo Brazilie!

Pe stadionul Areni, oameni buni, cand am citit stirea, preluata de pe Prosport (unde oricum era greu de depistat) de pe contul FB al amicului Marcel Puscas, credeam ca este vorba de o eroare, ca e vreun rezultat de cine stie cand. Nu, nu, e de saptamana trecuta, avem si marcatorii – Garganciuc (2), Ignat, Fratea, Dani si Covalcic.

In stire, mica-micuta, cuibarita cum va spuneam intr-un cotlon de net, mai precizeaza ca selectionata noastra, care a jucat, totusi, sub numele tarii, a fost alcatuita din jucatori (ma rog…) din nord-est, iar cuvantul pentru rezultat este “dezamagitor”.

Haida, de, pai cat trebuiau sa incaseze sa vorbim de catastrofe, ca la vorbe mari suntem experti!? Evident, pe site-ul onor FRF nu se scrie un rand, si oricum ultima stire despre selectionata U15, la care nu se stie nici antrenorul, cica nu exista, este de acum 44 de zile, cu o tabara de vara, o nebunie!

Hai, prezentul e cam cetos, dar viitorul e, dupa cum se vede, negura totala! Iti sta mintea in loc, zau asa!

* PROGRAMUL TV, marti, 07.08.2018:
09,30 Atletism, Eurosport – CE de la Berlin
11,00 Inot, Eurosport 2 – CE de la Glasgow
15,40 Sarituri in apa, Eurosport 2 – CE Glasgow
16,15 Ciclism, Eurosport – Turul Poloniei
18,00 Tenis, Digi 2 – Turneul Premier 5 de la Montreal
18,00 Tenis, Digi 4, Telekom 2 – Turneul ATP de la Toronto
18,30 Inot, Eurosport – CE de la Glasgow
22,30 Ciclism, Eurosport 2 – Turul statului Utah