* Mihaela Buzarnescu, povestea de succes a ultimului an, pare sortita unor scenarii  cu un amestec de exaltare si momente triste, in turul secund al Turneului WTA Premier 5 de la Montreal ea accidentandu-se la glezna, in meciul cu Elina Svitolina (favorita 5), la scorul 6-3, 6-7 (5), 4-3 pentru ucraineanca, dar cu romanca la serviciu. Mihaela a fost nevoita sa abandoneze…

Culmea este ca vremea ploioasa, care intrerupsese la debut acest meci, revenise, iar Mihaela Buzarnescu a chemat arbitra de scaun, aratandu-i ca inceputul de ploaie facea suprafata de joc periculoasa.

Mai ales pe suprafetele vopsite, iar aici nu este vorba doar de liniile terenului, ci si de literele care indica gazda turneului, exact acolo unde, la un moment dat, alergand dupa o minge, romanca si-a rasucit glezna, prabusindu-se in strigate de durere chiar in prelata de la capatul terenului de joc, asa cum vedeti si din poza data imediat pe WTA Twitter.

Impresionata de chinurile prin care trecea partenera ei de intrecere, Svitolina a venit si ea, dupa cum se vede, cu o punga cu gheata, dar si cu un prosop, pentru a le pune sub glezna si sub capul chinuitei noastre compatrioate! S-a trecut prin momente teribile, iar parerea mea este ca de vina este totusi, arbitra de scaun, care, ar fi trebuit sa opreasca meciul, pentru ca siguranta jucatoarelor ar trebui sa fie prioritatea nr. 1!

Oricum, Mihaela Buzarnescu a parasit terenul intr-un scaun de invalid, dar, in lipsa altor informatii la aceasta ora (probabil vom afla maine mai multe, dupa radiografii si alte investigatii) faptul ca nu avea glezna fixata in atele sau altceva de acest gen, ci doar protejata de bandaje ar putea insemna ca nu este ceva foarte grav!

Despre meciul propriu-zis nu mai este mare lucru de spus acum, se vede de altfel si din scor, iar Mihaela luptase foarte bine in decisiv, avand la un moment dat 3-0, cu 2 break-uri. Pacat, mare pacat, sa dea Domnul sa nu fie o accidentare mai rea!

* La Berlin, la Campionatele europene de atletism pentru seniori, au fost programate si finale cu romani la start, Alin Firfirica ocupand locul 7 la aruncarea discului, cu un rezultat modest, 63,73 m, obtinut din a ultima incercare, dar cu un progres prea mic fata de cei 63,30 care i-au permis sa concureze intre cei mai buni 8 discoboli ai concursului. Este, tanar, insa, aceasta finala la seniori este incurajatoare, totusi.

La 10.000 m, vesnica speranta neimplinita la varsta senioratului, Ancuta Bobocel, altfel foarte voluntara, vorbareata foc, a abandonat, sufocandu-se, in timp ce Roxana Barca s-a situat pe locul 13, intr-o cursa castigata de israelianca neagra ca taciunele, de import, evident, Lonah Salpetra.

Sa speram ca vom avea mai multe satisfactii cu Andreea Panturoiu, care s-a calificat in finala probei de triplusalt cu un rezultat foarte bun (practic, al doilea, ca cifra, din preliminarii), 14,20 m, din ultima tentativa, cu 15 cm mai bine decat baremul.

Finala va fi insa foarte dura, toate cele 12 concurente prezente aici fiind cu baremul indeplinit, lucru rar la marile competitii, care denota o crestere a valorii probei, fara precedent.

* PROGRAMUL TV, joi, 09.08.2018:

10,30 Atletism, Eurosport – CE de la Berlin

17,00 Sarituri in apa, Eurosort – CE de la Glasgow

18:00 Tenis, ATP • Digi 2, Telekom 2 Turneul din Toronto

18,30 Inot, Eurosport – CE de la Glasgow

19:00 Fotbal, Europa League • Look Plus Alashkert – CFR Cluj

19,30 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA Premier 5 de la Montreal

19:30 Fotbal, Europa League • – RB Leipzig – U Craiova

20,15 Atletism, Eurosport – CE de la Berlin

21:45 Fotbal, Europa League • PRO TV Hajduk Split – FCSB