A doua finala consecutiva la Turneul WTA Premier 5 de la Cincinnati a fost pierduta, ca si anul trecut de Simona Halep, dar de data aceasta circumstantele sunt altele.

Acest succes, absolut meritat, al olandezei Kiki Bertens (cu 2-6, 7-6, 6-2, in 2h05′) in finala aducand, doar aparent paradoxal, si un lucru pozitiv liderului mondial – s-a desprins, cu cele 585 puncte pastrate (si 262.364 dolari) in fruntea ierarhiei, avand acum 2.086 puncte avans fata de a doua clasata.

Atentie, aceasta diferenta  se va mari la New Haven, saptamana viitoare, de unde Caroline Wozniacki va lipsi, iar Simona este favorita 1, direct in turul secund. La New Haven practic lipsesc nr. 2, 3 si 4, favorita 2 fiind Caroline Garcia, nr. 5 mondial!

Tenisul actual, sportul cu cea mai mare concurenta, continua, dintre toate, cu un ritm sufocant (apropo, duminica a fost extrem de cald in Ohio), prezinta si astfel de particularitati, pentru ca principala calitate a unei jucatoare de elita este regularitatea la nivelul cel mai de sus. Or, dupa trofeul la Rogers Cup, finala de la Cincinnati inseamna constanta greu de intalnit intr-o asemenea tensiune.

Concret, Simona Halep a castigat 18 din ultimele 20 de meciuri disputate, asta insemnand ca a jucat tot timpul, pana in ultimele faze, semifinale sau finale, iar recordurile pot fi batute si alta data, intrucat romanca are, sa nu uitam, doar 26 de ani. Unul dintre aceste recorduri (dubla Rogers Cup-Cincy, cum se spune in lumea tenisului) dura de 45 de ani, fiind detinut din 1973 de australianca Evonne Goolagong!

Nu a fost sa fie, dar va fi, doar oboseala incredibila pe care a acuzat-o din plin Simona, sa nu uitam ca vremea a silit-o la ambele turnee sa joace si cate 2 meciuri pe zi, poate explica desfasurarea meciului cu tenacea si puternica olandeza.

Si incepuse atat de bine pentru romanca, cu 6-2 in doar 30 minute in primul set, cu un tiebreak pierdut in prelungiri (si putin ghinion, dar norocul surade indraznetilor, iar Kiki a fost exemplara duminica), adjudecandu-si cu deplin temei trofeul la Cincinnati, care ii aduce un salt de 4 locuri dintr-un foc in clasament, fiind acum pe 13.

Am scris subliniat si in titlu formidabilul indemn sportiv, care ne vine de la spiritul agonistic al anticilor, iar continuarea va fi in Connecticut, la New Haven, saptamana viitoare si, mai ales, US Open, de la New York, cu debutul pe 27 august. Apoi, turneul asiatic, cu Turneul campioanelor din octombrie, de la Singapore, unde Simona Halep este singura sigur calificata si tot asa!

Sa aiba putere sa ne bucure in continuare asa cum o face de atata vreme, iar pentru a incheia am si un mic pariu pentru prieteni: va fi la sfarsitul anului tot nr. 1 in lume, urcand, astfel, in Top 10 al tuturor timpurilor!