Ceea ce am cam banuit, scriind inca de ieri ca Simona Halep este singura dintre primele 4 jucatoare ale lumii prezenta la New Haven (de fapt, mai intrebam ce avantaj are daca participa, ca oricum nu pierde punctele diferenta fata de urmaritoare), s-a intamplat: obosita, dupa 2 saptamani pline ochi, extrem de grele, Simona s-a retras de la Connecticut Open, anuntand chiar ea pe Twitter.

Precizarea se impune, pentru ca toata lumea o da pe tablou, ca favorita nr. 1, inclusiv site-ul WTA, inclusiv cel al turneului, care, in cele din urma a confirmat retragerea. Umblu cu aceste informatii, vorba aia, precum cu oul, pentru ca niciodata nu ai confirmarea decat intr-un tarziu.

Inspirata o statistica de pe Twitter (care a fost explicatia la poza de mai sus): intr-un clasament sui-generis al minutelor petrecute in teren la Montreal si Cincinnati.

Simona Halep ocupa detasat primul loc, cu 1.077′, urmata de Sabalenka – 964′, Mertens – 935′, Bertens – 799′ si Barty – 750′. Atentie, romanca este singura dintre acestea care a stat un tur, ca favorita 1!

Mai rau este ca din proba de simplu au iesit si celelalte romance: abia calificata, Ana Bogdan a pierdut la o alta jucatoare venita din calificari, Camila Giorgi (Italia), cu victorie clara, 6-3, 6-2, cum a pierdut, inca de aseara, si Irina Begu, tot dur, dupa 6-2, 6-1 incasat de la detinatoarea trofeului, australianca Daria Gavrilova.

Dupa cum vedeti, totul este fluid la New Haven, Gavrilova a devenit cap de serie, pentru ca s-a retras Barty, iar doua calificate au jucat intre ele, tot din programul dat peste cap. Si urmeaza, sa fie la ei acolo…

Nu-i o gaura in cer, evident, si mai ales nu trebuie facut din tantar armasar, ba chiar, inainte cu o saptamana de US Open aceasta pauza este excelenta, mult mai nimerita decat un chin inutil la un Premier. Sa nu uitam ca desi conditiile de transport sunt excelente, controalele antitero si imensitatea continentului iti mananca destul timp la deplasari de la un turneu la altul. Iar cand mai joci din prima pana in ultima zi se simte.

Nu pica rau nici pentru noi, ne mai odihnim, dupa patimile din ultimele 2 saptamani, cand am stat ca huhurezii noaptea. Cu placere, nici vorba, dar e buna pauza asta, iata, si pentru suporteri!