De nerecunoscut Simona Halep luni, in primul meci al US Open, si nu din cauza noului echipament Nike (personalizat, si-a vazut visul cu ochii), nici macar a rezultatului (a mai pierdut, chiar anul trecut, in primul tur la New York), cat din cauza unei evolutii absolut stranii.

Estona Kaia Kanepi, nr. 44 mondial, dar datorita meritelor trecute, pana la 33 de ani, pentru ca anul acesta a jucat cu totul 28 de meciuri (18-10, bilant mediocru) a eliminat nr. 1 mondial, scurt, cu 6-2, 6-4, in 1h16′, fara nicio impotrivire, practic.

Se vede si din poza, Kanepi a bagat-o pe romanca in prelata, au fost multe imagini greu de suportat!

Niciun moment Simona nu a condus jocul, a fost exasperant de reactiva, a raspuns, in doi peri, fara farama de idee, mingilor trimise nu din cale-afara de complicat de baltica, astfel ca nu a existat niciun fel de surpriza pentru cei care au vazut (televizare de vise rele, cu camerele cocotate la etajul 2 ale noii arene “Louis Armstrong”).

Dar, de fapt, este vorba de o mare, de o imensa surpriza, a fost, totusi, eliminata lidera mondiala, iar inainte de meci un comentator cam acru cu Simona Halep, fostul campion Mats Wilander, o dadea superfavorita turneului, pentru prima oara in ultimii ani cand US Open are o favorita clara, zicea el.

Suedezul lasase, ca orice om aflat in fenomen, un loc de intors (“desi intotdeauna primul meci la un turneu de Mare Slem este foarte dificil”) nu cred ca s-a gandit vreun moment la o asemenea comportare de o modestie totala a romancei.

De pe un teren mai marginas ne-a venit, totusi, consolarea pentru prima zi, Irina Begu, aflata intr-o forma nu prea incurajatoare, reusind sa se califice in turul secund, dupa un extrem de convingator 6-3, 6-3 (1h28′) in fata americancei Jennifer Brady, o jucatoare aflata cam in preajma ei in classamentul mondial (locul 66, fata de 59 Irina).

In turul secund, care i-a adus Irinei Begu deja 93.000 dolari, romanca o va intalni pe chinezoaica Qiang Wang (52 WTA), ce a invins-o, o mica surpriza si aici, pe Magdalena Rybarikova (Slovacia, 29 WTA) rapid, cu 6-2, 6-2.

Sa-i fie de bine, succes in continuare, mai avem 5 reprezentante pe tabloul principal, nu sta tenisul romanesc, din fericire, doar in Simona Halep.