Etapa a 4-a a Turului ciclist al Spaniei a avut, in sfarsit, incredientele normale unui mare tur: o caratura masiva, care a ajuns la un moment dat, destul de aproape de sosire, la peste 9 minute avans, atacuri din grupul de frunte, care s-a facut franjuri dupa atacurile spre sosirea in catarare.

Apoi, treziti de mesajele alarmante venite din masinile tehnice, favoritii au facut o cursa de urmarire in forta, cu atacuri bune si aici, pana la urma tricoul rosu, care a trecut, virtual, la mai multi rutieri, ramanand la Michal Kwiatkowski, pentru un pumn de secunde.

Inclusiv victoria in etapa muntoasa dintre Vélez-Málaga si Puerto de Alfacar, din Sierra de la Alfaguara a avut panasul unui succes de ramas in memorie, americanul Ben King, un obisnuit al marilor altitudini, in Utah, in Muntii Stancosi, aducand echipei sale, cu palmares pricajit anul acesta, un mment de referinta, in 4h33’12” pe cei 161,4 km.

Imediat dupa el, lasat pe loc insa de atacul in catarare al yankeului, kazahul Nikita Stalnov (Astana), la 2 secunde, in timp ce podiumul a fost completat de belgianul Pierre Rolland (Education First), ajuns si el, dupa eforturi grozave pe ultimii 10 km, cu 13 secunde intarziere fata de invingator.

In spate, cum spuneam, atacuri peste atacuri in cautarea fugarilor, dintre care unii (King, multa vreme, germanul Buchmann dupa aceea) au fost tricou rosu virtual. Curajosul numarul 1 al zilei a fost britanicul Simon Yates, care avea sa prinda si podiumul la general, iar tricoul rosu a fost pastrat cu dificultate de Kwiatkowski, ramas fara coechipierii de la Sky, si astfel supus tuturor provocarilor.

In cele din urma, polonezul Michal Kwiatkowski a pastrat primul loc in clasamentul general, dar acum este urmat la doar 7 secunde de Emanuel Buchmann, de la Bora, pe trei a urcat, cum spuneam, Simon Yates, liderul Mitchelton-Scott, la 10 secunde, in timp ce Alejandro Valverde (Movistar) a cazut pe 4, dar cu 2 secunde mai bine, ca diferenta, fata de lider, fiind acum la 12″.

Miercuri este programata etapa a 5-a, din nou muntoasa: Granada – Roquetas de Mar, lunga de 188,7 km.

* PROGRAM TV, miercuri, 29.08.2018:
15,30 Ciclism, Eurosport – Turul Spaniei
18,00 Tenis, Eurosport 2 – US Open
18,30 Tenis, Eurosport – US Open
22,00 Fotbal, Digi 1, Telekom 1, Look Plus – PAOK-Benfica
22,00 Fotbal, Digi 2, Telekom 2, Look TV – Salzburg-Steaua Rosie Belgrad
22,00 Fotbal, Digi 3, Telekom 3 – PSV Eindhoven-Bate Borisov