Horia Tecau si Jean Julien Rojer ne-au facut singura bucurie miercuri, reusind sa treaca, destul de usor, in turul secund al probei de dublu de la US Open, al carei trofeu il detin, dupa ce au eliminat cu 6-3, 6-4 cuplul Sander Arends (Olanda)/Antonio Sancic (Slovenia), dupa 1h20′.

Cu 90 de puncte ATP fiecare si un cec de 27.876 dolari asigurati, Horia Tecau si Jean Julien Rojer privesc cu incredere mai departe, chiar pe trofeul spre care l-au ridicat anul trecut, dupa cum se vede in poza, dupa finala castigata in fata celor doi Lopez, Feliciano si Marc, care, ce sa vezi, nu sunt rude, frati nici vorba, asa cum scriu o sama de cronicari lautari.

Am ales aceasta ilustratie, de colectie, si pentru ca pentru romani in rest a fost o miercure cenusie, ca neagra nu are cum sa fie, este vorba de sport, nu de mari necazuri, totusi.

Adica, daca o luam pe rand, am dat-o in bara (inclusiv Irina Bara, ca sa fac un joc de cuvinte tampit, dar menit sa mai amane din vestile proaste, sa nu fiu pus la zid de “rrrrromanii verzi”).

La simplu, chinezoaica Qiang Wang a invins-o in doua seturi, cu 6-3, 6-1 pe Irina Begu, care a primit vreun sfert de ora ingrijiri medicale, fiind in pragul lipotimiei, o alta victima a temperaturilor de peste 35 de grade la primele ore ale diminetii, combinate cu umezeala, de-a dreptul insuportabile. Pe un alt teren, Ana Bogdan a cedat si ea, favorita nr. 8, Karolina Pliskova eliminand-o tot in doua seturi, cu 6-2, 6-3, in doar 1h04′.

Iar la dublu feminin, perechea romano-franceza Irina Bara/Alize Cornet nu a putut tine ritmul din primul set, fiind eliminata cu 1-6, 6-4, 6-4 de cuplul Timea Bacsinski (Elvetia)/Vera Zvonareva (Rusia).