Cand un lucru incepe prost se termina foarte prost, spune, in esenta, una dintre legile lui Murphy, de fapt o culegere de ziceri ale unor baieti destepti, adunate de colegul lor de la NASA, Murphy.

Asa ca fotbalul romanesc, pe tobogan (erau sa scriu tomberon…) accentuat de multa vreme, dupa o umilinta totala a campioanei CFR Cluj, invinsa de doua ori de o echipa din Luxemburg, Dudelange, daca nu ati auzit, cu 2-0 in Marele Ducat si 3-2 la Cluj, dublata dupa 2 ore de eliminarea mandrei FCSB, care a pierdut, cum stiti, cu 3-1 la Viena, cu Rapid, nereusind acasa decat o victorie mica, 2-1.

Va promit pentru vineri o parere, daca va intereseaza, in legatura cu cauzele profunde ale prabusirii fotbalului, a sportului romanesc in general, deocamdata sa vedem ce a fost joi.

Mai intai datele tehnice minime: CFR Cluj – Dudelange 2-3 (Tambe 85, Omrani 87 / Sinani 51, 54, Turpel 78), cu 0-2 în tur, dupa cum se vede luxemburghezii, jucatori pe care ii dispretuim ca sunt cam amatori, dar mult mai bine platiti decat ai nostri, chiar daca ar lua salariul mediu din Marele Ducat; FCSB – Rapid Viena 2-1 (2-0), gazdele de pe miristea numita gazon de pe Arena Nationala marcand prin Gnohere 12 si Potzmann 45+2 autogol, pentru oaspeti Sonnleitner reusind sa inscrie golul victoriei in minutul 63.

Ce se mai poate comenta la asemenea dezastru? Nimic relevant in afara de informatiile de extrem interes date de comentatorii de la ProTv: una chiar importanta, anume ca Nicolae Dica are, pentru prima oara, curea la pantaloni, alta inventie fara nici o baza: calificarea aduce echipei care prinde grupele Europa League, ca pentru competitia de rezerve s-a jucat, nu pentru Liga campionilor, 10 milioane de euro!

Avem, fara nicio baza documentara, obsesia milioanelor de euro, desi nici pe departe nu se dau banii astia, si nu asa, ca ai reusit sa intri in primele 100 de cluburi ale Europei, ci in functie de punctele realizate, calificarea mai departe, ehe, munca multa, banii se fac greu. Nu cu salarii “uriase” de 5.000 de euro. Sau, ma rog, cu fotbalisti care nu merita mai mult decat asemenea sume! Iar un portar ca nevinovatul Vlad cred ca vine cu bani de acasa…

Dar despre asta, cum v-am promis, voi incerca sa ne dumirim impreuna maine…

FOTO: Am ales o poza de la victoria luxemburghezilor la Cluj, in primul rand pentru felul in care arata tribunele. Uitati-va bine, asta e starea, ca si situatia, goala-pusca!