Liga Natiunilor la fotbal, noua scorneala a UEFA, creata, dupa cum cred cu tarie, doar pentru eliberarea jucatorilor de elita, adica din primele 9 echipe ale continentului, cele din Divizia A, de prea multe angarale, ca au destule la cluburi, precum si disparitia datelor disponibile pentru amicale dintre “ai mari” si ceilalti, a inceput cu o tristete totala pentru noi: Romania-Muntenegru 0-0, pe stadionul gol-golut “Ilie Oana” din Ploiesti.

Meciul a contat pentru grupa 4 a Diviziei C (asta e valorica, nu ne aduce calificarea la Euro nici daca se retrag 10-15 echipe, numai o eventuala si putin probabila urna mai bunuta la tragerea la sorti din decembrie a preliminariilor Euro-2020 poate va lamuriti odata si odata), iar lipsa spectatorilor este o “raportare” a unei sanctiuni din preliminariile Euro 2016, amanata atunci (urma un meci cu Finlanda, scor 1-1).

Tocmai de aceea nu pot pricepe neam semeteala de prost gust a “consigliere” Andrei Vochin, de la FRF, care i-a certat pe suporterii romani, ca au facut scandal si, iata, am jucat cu tribunele pustiite.

Una este ca in ruptul capului nu trebuie sa-i injuri pe cei care iti dau dreptul la existenta si painica (eu stiu ca painica lui Vochin, unsa bine, este asigurata de Burleanu, dar macar ca taca, Razvanel ia banii aia de undeva, ca nu are brutarie), al doilea ca nu i-a pus nimeni pe federali sa amane pedeapsa atatia amar de ani. Apoi de ce nu s-au dat cocosi acum, cerand anularea sanctiunii, una ca se cam prescrisese, alta ca era vorba de o noua competitie.

Una peste alta, insa, s-a jucat atat de prost (eu unul nu am vazut niciun sut pe poarta muntenegrenilor, aia cu capitala la Pristina, parca, sau Podgorica?) incat mai bine ca nu au fost spectatori, pericolul unor fluieraturi copioase era iminent, ba chiar previzibil.

Se joaca prost rau de tot, ce mai atata discutie, iar acum, inaintea urmatorului joc, luni seara, tot de la 21,45, de la Belgrad, cu Serbia (1-0 in Lituania, gol Tadic, in minutul 38, din penalty), mai avem si belele cu doi jucatori de aparare foarte buni, Chiriches si Pintilii, accidentati si schimbati din aceasta cauza.

Luni, insa, dupa cum ne-au anuntat cu justificata mandrie profesionala comentatorii ProTV, putem avea un veritabil regal, intrucat, ziceau respectivii, meciul va fi prefatat de o emisiune la care exista un invitat special de moare lumea.

Anamaria Prodan ne va pune in tema cum e cu fotbalul, neamule, intr-o pauza intre episoadele emisiunii de larga respiratie intelectuala “Gospodari fara pereche”, unde doamna “Reghe” este petitoare de baieti vanjosi, de la tara!

Tara trista, plina de umor! Ne-om mai face bine?

In fine, iata alte rezultate din primele 2 zile ale competitiei, amestecate, pentru ca asa sunt de fapt si aceste meciuri, cu un regulament care incalca una dintre cele mai importante principii ale fotbalului, care au dus la imensa popularitate: simplitatea.

Asadar: 6 septembrie: Germania-Franta 0-0; Cehia-Ucraina 1-2; Tara Galilor-Irlanda 4-1; Norvegia-Cipru 2-0; Slovenia-Bulgaria 1-2; Gibraltar-Macedonia 0-2; Letonia-Andorra 0-0; Armenia-Liechtenstein 2-1; Kazahstan-Georgia 0-2; 7 septembrie: Azerbaidjan-Kosovo 0-0; Italia-Polonia 1-1; Turcia-Rusia 1-2; Albania-Israel 1-0; Insulele Feroe-Malta 3-1.

* PROGRAMUL TV, duminica, 09.09.2018:

15:00 Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Telekom 1 Pandurii – Farul

16,00 Ciclism, Eurosport – Turul Spaniei

17:00 Handbal, EHF Cup • Digi 2 Steaua – Varazdin

17,30 Handbal F, TVR 1, TVR HD – Corona Brasov-CSM Bucuresti

17:45 Ciclism • Eurosport 2 Turul Marii Britanii

19:30 Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Telekom 1 Poli Timisoara – FC Arges

20,00 Tenis, Eurosport – US Open