In sfarsit, Cosmin Contra a dat deoparte frica de rezultat, asa cum sta bine unui selectioner tanar, a schimbat echipa Romaniei pentru meciul cu Serbia de la Belgrad, din Liga Natiunilor la fotbal, iar curajul in abordarea jocului ne-a adus un egal: 2-2 (1-0), datator de sperante.

Sperante, sa ne intelegem o data si o data, pentru o reconstructie a echipei nationale, nu pentru calificarea la Euro-2020, care se vor juca, in ce ne priveste, in preliminarii, pentru ca, oameni buni, in aceasta competitie nou creata noi ne aflam in divizia C, adica in a treia serie valorica, asa ca nu putem lupta la castigarea trofeului, care da un loc la turneul final.

Ca sa fie si mai clar, ca se fac confuzii in continuare, este ca la hochei pe gheata, de pilda: suntem in Grupa C a campionatului mondial, iar ceea ce putem face este sa ne calificam in grupa B, nu sa castigam titlul mondial, pentru chestia asta lupta formatiile din Grupa Mondiala. Sau ca la tenis, acum s-a priceput.

Bine, sa revin la meciul de luni seara de pe stadionul Partizan. Gazdele au deschis scorul in minutul 26 prin Mitrovic, imediat dupa pauza noi am egalat, dintr-un penalty obtinut de Chipciu si transformat de Stanciu (min. 48), am  avut forta sa egalam din nou in minutul 68, cand Tucudean a luat fata fundasilor adversi pe coltul scurt (foto), la o minge pe pozitie viitoare trimisa de Chipciu (omul meciului pentru noi, se pare ca toti suntem de acord). Mitrovic a facut dubla, marcand si  in minutul 63.

Ei bine, aici, in centrul apararii ar mai trebui lucrat, dar ceea ce ne poate bucura, cred si eu, ca tot omul care se uita de ceva anisori la fotbal, este ca in fine s-a facut apel la tinerii de valoare, demonstrata, si cu dorinta de a se impune in echipa nationala, gen Razvan Marin, Mitrita, Rotariu, renuntand la fotbalisti blazati si fara perspectiva.

Adica sa folosim aceasta competitie, cvasi-amicala, pentru perspectiva reprezentativei, intrucat adevaratele examene vor fi abia anul viitor.

In aceasta grupa a 4-a a Ligii (diviziei, seriei sau cum vreti sa-i spunem) C, deci, a treia, ca asa vine la alfabet, A, B, C, tot luni, Muntenegru, egala noastra acum 3 zile la Ploiesti, a invins Lituania in deplasare, cu 2-0, preluand conducerea, cu 4 puncte, ca si Serbia, dar cu un gol mai mult la diferenta de golaveraj.

Viitorul nostru meci va fi tot la Vilnius, pe 11 octombrie, dupa care inca doua partide acasa, cu Serbia pe 14 octombrie si Lituania, pe 17 noiembrie, pentru a incheia conturile acestei grupe pe 20 noiembrie, la Podgorica, cu Muntenegru. Atentie, sa nu ajungeti, dragi compatrioti, la Pristina. Am mai facut gluma asta, daca gluma e, dar chiar nu ma pot abtine, nu-mi iese din cap…

* PROGRAMUL TV, marti, 11.09.2018:
7,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Hiroshima

16,00 Ciclism, Eurosport – Turul Spaniei
19,00 Fotbal, Pro X – Romania-Bosnia (U21)
19,30 Fotbal, Digi 1 – Rapid-Daco-Getica
21,45 Handbal M, Digi 2 – Zagreb-Steaua