* Prima zi de intreceri, prima medalie pentru delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires, si inca de aur, cucerita de judoca Adrian Sulca, clujean de adoptie, originar din Calafat, cu un parcurs extraordinar intreaga zi.

In finala, de unde aveti si poza cu intrarea in procedeul de ippon (secunda 26!!) Adrian Sulca l-a invins pe cehul Martin Bezdek, dar, cum spuneam, intregul lui parcurs a fost unul formidabil, cu 3 victorii prin ippon.

Astfel, romanul, al 5-lea olimpic de tineret din palmaresul Romaniei la cele trei editii de pana acum (speram sa mai vina astfel de trofee in Argentina) a dispus, prin ippon, de neozeelandezul Rihari Iki, apoi in sferturi, meciul cel mai greu, prin decizie (yuko), la australianul Dhys Allan, din nou inainte de limita, cu slovacul Alex Barto, incheind, cum am scris mai sus, in triumf intrecerile categoriei, pe cea mai inalta treapta a podiumului.

Semn bun, inca din prima zi, in aceasta noapte asteptam si de la inotatori ispravi deosebite. Iar intrecerile abia au inceput, se vor incheia abia pe 18 octombrie.

* Ca in fiecare luni, stirea cu care v-ati obisnuit de, iata, aproape un an, este ca Simona Halep este lidera a Clasamentului WTA, intrand acum in a 49-a saptamana in aceasta postura.

Mihaela Buzarnescu este pe 25, Irina Begu, pe 52, Ana Bogdan, pe 78, Sorana Cirstea, pe 80, iar Monica Niculescu, pe 87. Cu precizarea ca marti, la Hong Kong, sunt programate Ana Bogdan si Monica Niculescu, in fosta colonie britanica, metropola chineza cu statut special, programul de luni fiind dat complet peste cap, din cauza sistarii unora dintre jucatoarele inscrise initial.

* Am pomenit-o, in fuga, pe Irina Begu, asa ca aflati ca ea joaca la Tianjin, unde a si evoluat, in proba de dublu, alaturi de cehoaica Barbora Krejcikova, cele doua reusind sa se califice in sferturile de finala, dupa ce au dispus, clar, ca principale favorite ce se afla, de cuplul chinez Yanni Liu/Meiling Wang, cu 6-2, 6-0.

Turneul este de valoare bunicica, 750.000 dolari, din care invingatoarele si-au asigurat deja 3.852 dolari, plus cele 60 puncte. Irina Begu este si la simplu, urmand sa debuteze marti.

* PROGRAMUL TV, marti, 09.10.2018:
08,00 Tenis, Digi 2, Telekom 1 – Turneul ATP de la Shanghai
10,00 Tenis, Digi 2 – Turneul WTA de la Hong Kong
16,00 Fotbal, Digi 1, Telesport 1, Look – Clinceni-Tg. Jiu

19,30 Fotbal, Digi 1, Telekom 1, Look – Petrolul-Oradea