Lucrurile sunt certe, de data aceasta nu mai incape indoiala, desi preliminariile nu s-au incheiat: echipa de tineret U21 a Romaniei s-a calificat la Euro-2019, cu turneul final programat in Italia intre 16 si 30 iunie, dupa ce a invins clar, cu 2-0 (0-0), vineri, la Cluj-Napoca, Tara Galilor, prin golurile marcate de Denis Man (54) si Puscas (71).

Cu acest succes, tinerii jucatori romani, o generatie talentata si daruita, gata sa confirme si, Doamne-ajuta, sa ne readuca in lumea buna, au preluat locul 1 in grupa preliminara 8, inaintea ultimului meci, cu Liechteinstein, de la Ploiesti, de marti.

Nici ca gluma proasta nu se poate gandi cineva ca supusii Principelui care domneste peste 37.000 locuitori si o suprafata de 160 km patrati (cam cat 2 treimi din Bucuresti, care are 226 kmp!) ne-ar putea invinge acasa, pentru ca si un meci egal (alta gluma proasta) ne-ar fi de ajuns ca sa ocupam locul 1.

De altfel, ca sa nu mai lungim vorba, iata cum arata acum clasamentul grupei 8:

1. România 21 puncte
2. Portugalia 19 puncte
3. Bosnia 18 puncte
4. Elveția 19 puncte
5. Țara Galilor 10 puncte
6. Liechtenstein 0 puncte

Mai sunt de jucat partidele: Romania – Liechtenstein (Ploiesti, ora 21,00), Portugalia – Bosnia si Tara Galilor – Elvetia (toate pe 16 octombrie).

De asemenea, sa nu uitam un lucru esential: semifinalistele turneului final din Italia (orasele alese sunt Trieste, Udine, Cesena, Reggio Emilia, Bologna si San Marino) se califica la Jocurile Olimpice de la Tokio, din 2020, asa ca ar trebui sa avem grija mare de aceasta trupa excelenta, condusa de Mirel Radoi, cu fotbalisti crescuti inclusiv in Diaspora.

Adica, pe sleau, ar fi bine ca nationala mare sa lase la tineret jucatorii care au varsta respectiva, sa nu-i mai ia pentru amicalele cu parfum de meciuri oficiale din Liga Natiunilor, pentru ca pe aceasta Romania U21 scrie de acum PRIORITATE ABSOLUTA.

Pana aflam si alte rezultate, voi consemna ca pana acum ne cunoastem 4 alte echipe calificate: Italia, ca gazda, Franta, Spania si Anglia.

Despre meciul de vineri seara, de la Cluj-Napoca, pe arena dr. Constantin Radulescu, unde tineretul a avut un numar record de spectatori, fix 12.588, nu vreau sa insist, va fi analizat indelung pe toate fetele, o data avem si noi carne macra de mestecat, asa ca voi aminti doar echipa folosita de Mirel Radoi, fara remarcari (rezultatul spune tot) si cu gandul ca acest lot daruit ne poate duce la JO

Dupa… 56 de ani, ca nu am mai fost de la JO din 1964, de la, nu-mi vine sa cred, Tokio! Incredibil cum se potrivesc multe, cum este si aceasta victorie decisiva la Tara Galilor, ca si echipa Romaniei in 1993, care ne-a dus la Mondialul din SUA, unde am reusit cel mai bun loc din istoria fotbalului nostru la nationala!

Asadar, iata echipa si ceilalti componenti ai acestui lot care a reusit o performanta dupa care tanjeam de atata amar de ani:

Romania: 1. Ionut Radu (capitan) – 2. Radu Boboc, 18. Adrian Rus, 4. Alexandru Pascanu, 3. Florin-Bogdan Stefan – 16. Dragos Nedelcu, 17. Alexandru Cicaldau – 8. Dennis Man (13. Olimpiu Morutan, 77), 10. Ianis Hagi (14. Razvan Oaida, 90), 7. Florinel Coman (9. George Puscas, 66) – 19. Andrei Ivan.
Rezerve: 12. Catalin Cabuz – 6. Viorel Ghita, 11. Adrian Petre, 20. Andrei Ciobanu.