In fata unui public ingaduitor, obisnuit cu bucurii putine si marunte, adica entuziasmat de un semiesec, de fapt, echipa Romaniei a reusit un chinuit egal la zero cu Serbia, duminica, la Bucuresti, in cadrul grupei a 4-a a Seriei C (penultima valorica) a inutilei competitii numite Liga Natiunilor la fotbal.

Atat putem, iar aceasta se vede din satisfactia cvasi-unanima a acestui egal care ne cam scoate din cartile locului 1, dar si din maniera de joc, o ilustrare perfecta a stilului “autobaza”, atat am facut. Dar sa te mai si bucuri…

Dupa ce ne ne mai revenise optimismul, cu o echipa indrazneata la Belgrad, care ne-a si adus un egal foarte bun, am revenit din nou la prudenta, adica nu indreaznim sa folosim o competitie care nu inseamna mare lucru (Jurgen Klopp, antrenorul german al Liverpool se intreba inciudat la ce serveste chestia asta) pentru a construi un lot de perspectiva.

Nu sunt absurd sa nu laud daruirea jucatorilor dupa nenorocirea facuta de Tamas in minutul 44 (foto), dupa ce l-a lovit, aiurea, in cap pe adversar, daruind un penalty, dar si un om in plus, cu “bonus” cartonasul rosu, dar dupa ce au avut sansa sutului de vise rele de la 11 m al capitanului Tadic (3 metri lateral de poarta, 3 metri peste inaltimea acesteia, incredibil) sa nu faci altceva decat sa te aperi?

Pacat, era o ocazie, dupa acel 2-2 de la Belgrad si cu gandul la tinerii care vin (si care urmeaza sa-si confirme calificarea marti, cu Liechteinstein, la Ploiesti) sa mergem la fie ce o fi. Aceeasi mica ciupeala, aceeasi satisfactie marunta…

* Oricum, aceasta Liga a Natiunilor incepe sa fie o bascalie totala, de vreme ce Armenia a pierdut pe teren propriu la teritoriul numit Gibraltar, cu fotbalistii unei federatii abia recunoscuta, care incasase in mica ei istorie 22 de infrangeri fara drept de apel.

Sau Germania sa ia bataie cu 3-0 de la Olanda, in timp ce finalista ultimului mondial, Croatia, nu a putut sau nu s-a omorat cu firea sa castige acasa

Iata rezultatele din meciurile de vineri si sambata din Liga Natiunilor, ca sa nu spunem ca nu consemnam ispravile reprezentativelor nationale chemate sa joace in aceasta competitie, iar acum momite si cu bani mai multi, marirea ofertei fiind facut chiar saptamana trecuta de UEFA, cu intentia de a mai stimula intrecerea:

Seria A
Grupa 2
Belgia – Elveţia 2-1
Au marcat: Romelu Lukaku 58, 84, respectiv Mario Gavranovic 76.
Grupa 4
Croaţia – Anglia 0-0
Seria B
Grupa 3
Austria – Irlanda de Nord 1-0
A marcat: Marko Arnautovic 71.
Seria C
Grupa 2
Estonia – Finlanda 0-1
A marcat: Teemu Pukki 90+1.
Grecia – Ungaria 1-0
A marcat: Konstantinos Mitroglou 65.
Seria D
Grupa 2
Belarus – Luxemburg 1-0
A marcat: Anton Saroka 43.
Republica Moldova – San Marino 2-0
A marcat: Radu Gînsari 31, 67.
Seria A
Grupa 1
Olanda – Germania 3-0
Au marcat: Virgil van Dijk 30, Memphis Depay 87, Georginio Wijnaldum 90+3.
Seria B
Grupa 1
Slovacia – Cehia 1-2
Au marcat: Marek Hamsik 62, respectiv Michael Krmencik 52, Patrik Schick 76.
Seria C
Grupa 3
Norvegia – Slovenia 1-0
A marcat: Ole Kristian Selnaes 45.
Bulgaria – Cipru 2-1
Au marcat: Kiril Despodov 59, Todor Nedelev 68, respectiv Grigoris Kastanos 41.
Seria D
Grupa 1
Georgia – Andorra 3-0
Au marcat: Valeri Kazaişvili 33, 84, Jaba Kankava 90+4.
Cartonaş roşu: Marcio Vieira (Andorra) 90+2.
Letonia – Kazahstan 1-1
Au marcat: Arturs Karasausks 40, respectiv Baktior Zainutdinov 16.
Grupa 4
Armenia – Gibraltar 0-1
Au marcat: Joseph Luis Chipolina 50 – penalty.
Macedonia – Liechtenstein 4-1
Au marcat: Aleksandar Trajkovski 10, 30, Goran Pandev 36, Ezgjan Alioski 67, respectiv Seyhan Yildiz 37.