* Simona Halep a decis, in pofida unor sfaturi, sa participe la Turneul WTA Premier de la Moscova, unde a solicitat, si primit cu bucurie, o invitatie, parerea mea fiind ca si-a propus 2 tinte importante: sa-si pastreze, in primul rand primul loc mondial in 2018, iar cele 55 puncte ii vin manuse (ea este favorita 1 joaca direct in turul 2), precum si sa vada in ce stare se afla.

Oricum, aflata de 2 zile la Moscova, mai are 2 zile de pauza, intrucat, cum va spuneam, este scutita de prima mansa, acolo unde Mihaela Buzarnescu si Irina Begu vor juca impotriva belarusei Aleksandra Sasnovici, respectiv Iuliei Putinteva, din Kazahstan.

In ce o priveste pe Ana Bogdan, cred ca acum asteapta infrigurata posibilitatea de a primi statutul de lucky-loser, ea fiind invinsa in turul 2 al preliminariilor de spaniola Silvia Soler-Espinosa, cu 2-6, 6-3, 6-3, dupa 2h01′ de joc.

La Moscova, favorita nr. 2, si ea scutita de primul tur, este Karolina Pliskova, care oricum avea nevoie de o zi sa ajunga de la Tianjin, unde a pierdut finala, fiind intrecuta cu 7-6 (7), 6-3 de Caroline Garcia.

Turneul moscovit, Kremlin Cup, cum altfel, are premii totale de 932.866 dolari, plus ospitalitate si alte prime de start, este un turneu destul de generos…

* O alta finala de duminica a inregistrat o surpriza de proportii: adolescenta de 18 ani din Ucraina Daiana Iastremska a invins-o in doua seturi, cu 7-5, 6-4, la Hong Kong, pe chinezoaica Qiang Wang.

* La Buenos Aires, Jocurile Olimpice ale Tineretului sunt, in ce priveste decernarea de medalii in disciplinele in care Romania mai are concurenti, in drumul spre podium, in ziua a 7-a remarcandu-se jucatorii de tenis de masa, unde se disputa o proba pe echipe mixte, romanii calificandu-se in optimi, deocamdata, dar si la atletism, unde exista un sistem nou, care se intinde pe vreo 2 pagini, asa ca nu pierd timpul cu explicatii de la prima faza…

Iata rezultatele sportivilor romani in ziua a 7-a:
Tenis de masa:
– echipe mixte – Echipa ROMANIEI alcatuita din Andreea Dragoman si Cristian Pletea a incheiat neinvinsa Grupa E din preliminarii.
Dupa victoria cu 2-1 in fata SUA (Amy WANG, Kanak JHA), a invins cu 3-0 reprezentativa Oceania 1 (Grace Rosi YEE, Benjamin GOULD) si s-a calificat in optimile de finala;
Lupte – libere:
– 65 kg feminin – Amina Roxana Capezan – Locul 6 – a pierdut cu 2-6 in fata estoniencei Viktoria Vesso, in meciul pentru locurile 5-6.
In preliminarii – Grupa A, a obtinut victoria prin superioritate tehnica in fata cubanezei Yetzis Ramirez Marquez si a mexicancei Sandra Elena Escamilla Menchaca, si a pierdut la puncte (2-9) in fata chinezoaicei Xinru Zhou si in fata mongolezei Oyun-Erdene Tamir (2-4);
Atletism:
– aruncarea sulitei masculin – Razvan Carare – Locul 10 – in Etapa 1, cu 70.07 m;
– 800 m masculin – Cristian Gabriel Voicu – Locul 2 – in seria 2, Etapa 1, cu timpul 1:53.05.