* In cele din urma, fara un obiectiv presant, tinta incheierii anului pe primul loc fiind oficializata, Simona Halep a ales ceea ce a simtit ea ca este mai bine: s-a retras de la turneul de la Moscova, renuntand la bruma de puncte si de bani, iar organizatorii au si anuntat cine o inlocuieste, fericita grecoaica Valentini Grammatikopoulou, numarul 170 mondial.

Iata inca o dovada ca latura psihica este extrem de importanta in acest sport total, in care tot timpul trebuie sa fii pregatit la maximum sau macar sa simti ca poti. Cu hernia de disc nu te joci, au spus-o clar cei care chiar se pricep (Ion Tiriac in primul rand), iar acum problema care se mai pune este daca romanca lider mondial va avea starea fizica si morala sa participe pentru a 5-a oara la Turneul campioanelor de la Singapore, care va incepe luni, 21 octombrie.

Oricum, ne-a facut anul plin, de bucurii, dar si de stiri, amaratii suporteri, dar si ziaristii romani, traind din plin emotiile bucuriei in 2018 datorita ei. Sanatate grabnica si maxima!

* Dovada ca tenisul este un sport care consuma enorm incepe sa fie dominanta acestui inceput de sezon, iar marti martora acestei sfarseli fara leac in afara odihnei este Monica Niculescu, care a fost eliminata la Luxemburg de frantuzoaica Fiona Ferro, in primul tur, cu 4-6, 7-6 (6), 6-0. Nu este vorba de epuizare, va dati seama, meciul a durat 3 ore si 10 secunde, ci de lipsa acelui plus de prospetime, care iti sapa increderea.

* Jocurile Olimpice ale tineretului de la Buenos Aires se apropie de sfarsit, mai sunt, practic, doua zile de intreceri, iar tinerii sportivi romani par sa-si fi incheiat socotelile, cu un bilant meritoriu, pe care vi-l reamintesc, pentru ca ar putea fi cel final.

Delegatia Romaniei la Buenos Aires ar putea sa se claseze in primele 20 de natiunni, din cele 206 prezente in capitala Argentinei, cu 8 medalii, 2 de aur, 3 de argint, 3 de bronz.

Aurul a fost câştigat de judoka Adrian Şulcă (cat. 81 kg) şi de halterofila Sabina Baltag (cat. 53 kg), argintul a fost obtinut de inotatorul Daniel Martin (la 100 si 200 m spate) si la dublu rame masculin (canotorii Florin Nicolae Arteni-Fintînariu si Alexandru Laurentiu Danciu), iar medaliile de bronz au fost adjudecate de halterofila Mihaela Valentina Cambei (cat. 48 kg), echipajul de dublu rame feminin (Tabita Maftei si Alina Maria Baleţchi) si de Andreea Dragoman (tenis de masa).

Iata si rezultatele din zilele a 8-a si a 9-a, cu care va ramasesem dator:
Ziua 8:
Gimnastica artistica:
– sarituri masculin – Gabriel Burtanete – Locul 5 in FINALA;
Tenis de masa:
– echipe mixte – Andreea Dragoman, Cristian Pletea – in Sferturile de finala, echipa ROMANIEI a pierdut, 0-2, in fata reprezentativei Taipei China (Pei-Ling Su /Yun-Ju Lin), dupa ce in optimile de finala, echipa ROMANIEI a invins cu 2-1 reprezentativa Indiei (Archana Girish Kamath si Manav Vikash Thakkar);
Atletism:
– 400 m feminin – Adina Elena Circiogel – Locul 20 – cu timpul total 1:57.82, dupa doua etape – rezultat final;
– 100 m garduri feminin – Bianca Elena Toader – n-a luat startul in seria 1, Etapa 2, din cauza unei accidentari suferite in Etapa 1;
Sarituri in apa:
– trambulina 3 m masculin – Aurelian Dragomir – Locul 14 – cu 386.00 p.
Ziua 9:
Gimnastica artistica:
– barna feminin – Ana Maria Puiu – Locul 7 – cu 11.066 p, in finala;
Atletism:
– 800 m masculin – Cristian Gabriel Voicu – Locul 11 – cu timpul 3:47.23, in etapa 2 – finala;
– cross country feminin – Daniela Vasile – Locul 12
Baschet:
– aruncari la cos feminin – Maria Ferariu – Locul 18;
– aruncari la cos feminin – Carla Antonia Popescu – Locul 21;

* PROGRAMUL TV, miercuri, 17.10.2018:
11:00 Tenis, WTA • Digi 2 Turneul din Moscova
11:00 Tenis, WTA • Digi 3 Turneul din Luxemburg
19:30 Fotbal, Liga 2 • Digi 1 Petrolul – Mioveni
20:30 Baschet • Digi 3 CSM CSU Oradea – Oliver Wurzburg
21:45 Baschet M • Digi 4 Olimpia Milan – Real Madrid