* Jocurile Olimpice ale Tineretului, editia a 3-a de vara, de la Buenos Aires s-au incheiat, bilantul Romaniei fiind unul bun, in limitele a ceea ce au realizat la primele doua, la Singapore si in China – 8 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint si 3 de bronz, locul 27 pe natiuni, din 206 participante, dar aceasta ierarhie nu este prea semnificativa pentru noi, programul fiind plin de discipline care tin mai degraba de distractia junilor, decat de Jocurile propriu-zise.

Or, noi am fost prezenti la doar 14 sporturi, cele clasice, punctand la cam toate, mai putin la atletism, unde lucrurile devin chiar ingrijoratoare. De obicei ne vaitam de dificultatea trecerii de la juniorat, unde am avut mereu rezultate, la seniorat, unde lancezim de cam un deceniu. Iata ca acum… “s-au egalizat” toti, in jos!

Medalii de aur:
Sabina Baltag – Haltere – 53 kg;
Iosif Adrian Sulca – Judo – 81 kg;

Medalii de argint:
Daniel Cristian Martin – Inot – 200 m spate;
Daniel Cristian Martin – Inot – 100 m spate;
Florin Nicolae Arteni Fintinariu, Alexandru Laurentiu Danciu – Canotaj – doi rame (2-);

Medalii de bronz:
Andreea Dragoman – Tenis de masa – simplu;
Alina Maria Baletchi, Tabita Maftei – Canotaj – doi rame (2-);
Mihaela Valentina Cambei – Haltere – 48 kg;

Locul 4
Emanuel Marian Danciu – Haltere – 62 kg;
Locul 5
Ana Maria Puiu – Gimnastica artistica – echipe multidiscipline;
Andreea Dragoman, Cristian Pletea – Tenis de masa – echipe mixte;
Gabriel Burtanete – Gimnastica artistica – sarituri;
Filip Cristian Jianu – Tenis – simplu;
Cristian Pletea – Tenis de masa – simplu;
Iosif Adrian Sulca – Judo – echipe mixte internationale;
Selma Stefania Cadar – Tenis – dublu;

Locul 6
Amina Roxana Capezan – Lupte – libere, 65 kg;
George Adrian Ratiu – Inot – 50 m liber;
Diana Rebeca Candescu – Scrima – echipe mixte.

* Cuplul Raluca Olaru (Romania)/Darija Jurak (Croatia) a reusit, joi dupa-amiaza, sa se califice in finala Turneului WTA Premier de la Moscova, trecand in semifinale de perecheaNighina Abduraimova (Uzbekistan)/Ana Kalinskaia (Rusia).

In finala, cu pretiosul trofeu pe masa, deci, dar si cu cecul de 50.000 dolari si 470 puncte (acum si-au asigurat 27.075 dolari si cate 350 puncte), Olaru si Jurak vor lupta cu Aleksandra Panova (Rusia)/Laura Siegemund (Germania).

* Printr-un comunicat, CSM Bucuresti ne-a anuntat ca s-a inteles cu sarbul Dragan Djukic sa devina al 9-lea antrenor al echipei in ultimii 4 ani, la doua zile dupa demiterea suedezului Magnus Johansson.

Djukic, 56 de ani, prezinta un avantaj excelent, la time-out-uri putand vorbi sarbo-croata, ca si singura romanca titulara a echipei care reprezinta Romania, Cristina Neagu, stie limba, ca a jucat si ea in zona de unde provin cam toate coechipierele.

Urmatorul meci, sambata, 20 octombrie, in deplasarea din Norvegia, impotriva echipei Vipers Kristiansand. Partida va fi transmisa in direct de Telekom Sport si DigiSport, de la 19,15.