Romania, victorie de palmares cu Lituania, scor 3-0 la Ploiesti, in fata tribunelor golite de regulament, dar totul in zadar, pentru ca, mai devreme, Serbia a castigase cu Muntenegru, scor 2-1, si primeste marti invinsa noastra, Lituania-0 puncte, astfel ca locul 1 este al ei.

De altfel, am tot scris pe aici ca aceasta Liga a Natiunilor este o inutilitate perfecta, doar cu scopul pervers al UEFA (cu binecuvantarea FIFA) de a festeli apetenta suporterilor pentru meciurile echipelor nationale, incurajandu-le pe cele inter-cluburi, mai ales la nivel inalt, pentru ca de-acolo vine banul gros!

De altfel, semnele au fost clare inca de la inceput, dar parca sambata s-au adunat informatiile in sprijinul acestei afirmatii. In primul rand, desi era vorba de un meci decisiv pentru ocuparea eventuala a primului loc, Muntenegru nu a folosit cei mai buni jucatori ai sai, care nu au fost nici rezerve, nici nu i-au mai chemat fara rost.

De asemenea, in acelasi sens s-a pronuntat si antrenorul Germaniei, Joachim Loew, care a declarat senin ca “ne pare rau, dar trebuie sa acceptam retrogradarea in Seria B”. Adica in liga a doua valorica a Ligii Natiunilor.

Germania a pierdut cu 3-0 la Olanda, in etapa trecuta, iar aceeasi reprezentativa portocalie a depasit fara sa clipeasca si detinatoarea titlului mondial, Franta, vineri, cu 2-0, astfel ca are victorii la ultimele 2 campioane mondiale, desi nu a rupt norii in ultimii ani, ratand si prezenta la Cupa Mondiala de anul acesta.

Altfel, echipa Romaniei a avut pofta de joc, iar faptul ca golul care a dat cursul meciului de sambata seara a fost inscris de un component al echipei de tineret U21, Puscas, in minutul 7, este de bun augur. Rabdare sa avem, ca drumul va fi foarte lung, mai ales ca si la FIFA se coace o competitie de genul asta.

Celelalte goluri au fost marcate de Keseru, in minutul 47 si Nicolae Stanciu in minutul 65, si la primul contribuind, imbucurator, si Nicolae Stanciu, iar un alt fapt remarcabil in acest joc este si debutul lui Ianis Hagi, intrat chiar in locul lui Keseru, in minutul 67.

Serbia are 11 puncte, Romania – 9, Muntenegru – 6, iar Lituania un mare zero in aceasta grupa a 4-a a Seriei C, adica liga a 3-a valorica.

Au mai ramas de disputat, pentru marti, Muntenegru-Romania si Serbia-Lituania, ambele de la ora 21,45. Si asta pare o gluma, la aceeasi ora, sa nu tragem cu ochiul unii la ceilalti…

* Finala Turneului campionilor de la Londra se va juca, previzibil, intre liderul mondial Novak Djokovic, cu un final de an fantastic, dupa ce il incepuse pe 22, si Alexander Zverev, desi toata lumea, cred, ar fi asteptat o noua confruntare a sarbului cu Roger Federer.

Dar germanul Zverev nu a fost de acord, invingandu-l cu 7-5, 7-6 pe Federer (a doua oara in acest turneu, dupa debutul cu Nishikori, cand elvetianul pierde in prelungiri si cu tie-break).

Djokovic nu a avut probleme deosebite cu Kevin Anderson, in cealalta semifinala, castigand clar, cu 6-2, 6-2.