* Simona Halep contabilizeaza a 55-a saptamana pe primul loc in lume, practic situatia in fruntea clasamentului celor mai buna jucatoare de tenis din lume nu s-a schimbat cu nimic, tot cu Angelique Kerber a doua la peste 1.000 puncte, iar Caroline Wozniacki, pe 3, la aproape 1.400.

In privinta antrenorului, desi se tot lanseaza titluri care cersesc linkuri gen “la cine s-a gandit Halep…”, raspunsul, deocamdata, este ca nu o preocupa in acest moment acest lucru, la primele turnee din anul 2019, la Shenzen, de pilda, unde detine trofeul, urmand sa mearga fara sfatuitor alaturi.

Celelalte romance din Top 100, lucrurile sunt, de asemenea, in linii mari aceleasi: Mihaela Buzarnescu a ramas pe 24, Irina Begu a coborat un loc, fiind acum pe 67, tot o treapta mai jos fiind si Ana Bogdan – pe 78 in momentul de fata. Sorana Cirstea a urcat un loc, pe 85, iar Monica Niculescu a fost cat pe ce sa revina in acest top, dar s-a oprit pe 101. Oricum, daca si-l mentine este sigura de prezenta direct pe tablou la primul Turneu de Mare Slem al anului, Open Australia.

* Asa cum prevedeam, Marius Copilo incheie anul pe locul 60 in lume, intr-un clasament al circuitului masculin condus tot de Novak Djokovic, desi invins in finala Turneului Campionilor. Dar invingatorul lui, Alexander Zverev se afla pe 4, foarte aproape de a urca pe podium, fiind la doar 35 puncte de Roger Federer.

* In vanzoleala guvernamentala a cazut si capul ministresei tineretului si sportului, juna Ioana Bran, in locul careia a fost propus un profesor de educatie fizica (absolvent la Sibiu), senatorul PSD Constantin Bogdan Matei, 36 de ani, fost fotbalist de liga a 3-a si antrenor de copii si juniori.

Site-ul Hotnews, cu ochii mai ageri (si mai multi…) decat ai mei, a gasit rapid un moment in care domnul viitor ministru s-a remarcat, negativ, pentru ca a plecat dupa fenta, la un fotbalist nu prea e de lauda. Intrebat, in cadrul unei anchete-fulger cu caracter hazliu, alaturi de alti parlamentari, de un reporter al Antenei 1, in 2017, ce parere are de faptul ca “exista un pachet de legi ale lui Hamurabi care nu a fost votat”, a cerut un ragaz sa studieze problema, ca nu este acomodat inca la Senat.

Legiuitorul roman nu avea cum sa stie, evident, ca Hamurabi, un ametit de rege babilonian, a alcatuit un Cod de legi, cu aproape 4.000 de ani de ani in urma! Intre 1.792 si 1.750 i.Ch., mai precis. De altfel, este primul cod de legi cunoscut, celebru, folclor aproape.

Apropo, alde Bogdan Matei s-o fi apucat si de cuneiforme sau foloseste scrierea dacica, inexistenta, desi a fost inventata acus, pe loc, de un coleg de parlament, si partid, al dumisale?

TRISTETE MAXIMA!

* PROGRAMUL TV, marti, 20.11.2018:
14:00 Curling, Eurosport 2 – Campionatul European
19:00 Baschet M, Digi 4 Anadolu Istanbul – Maccabi Tel Aviv
21,30 Fotbal, Telekom 2 – Brazilia-Camerun (amical)
21,30 Baschet M, Digi 4 – Bayern-Olympiakos
21:45 Fotbal, Liga Națiunilor, Pro TV – Muntenegru – România
22,00 Baschet M, Look Sport – Real Madrid-Gran Canaria