Romania a debutat cu o extrem de pretioasa victorie la CE de handbal feminin, invingand sambata seara, de Ziua Nationala, la Brest, in grupa D, Cehia cu 31-28 (17-11), succes care, alaturat surprizei din deschiderea grupei, Germania-Norvegia 33-32 (16-15) ne da perspective, vorba aia, luminoase.

Daca va spun ca golghetera meciului a fost Cristina Neagu, ca de obicei, ca am avut cel mai bun pivot din lume, la 100%, Crina Pintea, ca a punctat fix la tanc prin extrema Aneta Udristioiu, iar ca juriul tehnic a desemnat-o pe conducatoarea de joc Eliza Buceschi cea mai buna jucatoare a meciului am spus cam tot despre evolutia acestei echipe complete, in care, 50 de minute, am avut-o si pe Iulia Dumavska (romanca cea mai recenta, naturalizata) o portarita in zi de gratie!

Sa vedem si fisa tehnica a formatiei noastre: Dedu, Dumanska – portari; Udristioiu 3, Geiger 1, Buceschi 9, Neagu 10, Perianu, Laslo, Ardean-Elisei, Pintea 5, Florica 1, Ratiu, Bacaoanu 1, Zamfirescu, Chiper 1, Dragut 2.

Acestea ar fi cele mai importante lucruri pe care ni le-a dezvaluit despre noi meciul de debut la CE, iar acum putem sa asteptam increzatori urmatoarea partida, cu Germania, luni, la ora 19,00.

Tot sambata au avut loc, la Montbeliard, confruntarile grupei C, la care trebuie sa fim atenti, pentru ca de aici vom avea adversarele, primele 3 la incheierea jocurilor din grupe, pentru faza a doua. Aici se pare ca diferentele sunt mai clare: Spania-Croatia 25-18 (15-5!), Olanda-Ungaria 28-25 (11-11).

Desi m-am tinut cat am putut sa nu amestec si acest blog, exclusiv sportiv, in pardalnica de politichie de toate zilele, nu am cum sa nu ma revolt in fata deciziei TVR de a schimba programul, nemaitransmitand, asa cum prevazuse, meciul Germania-Norvegia, ci inca o defilare si un spectacol de nivel atat de jos incat ne-am vazut transportati in alte vremuri, de trista amintire, cum se spune.

Nu numai ca, in acest veritabil tsunami de osanale pana la respingere referitoare la neam, tara, centenar, sarbatoare etc mai simteam nevoia si de un moment de respiro, de distractie, de “altceva”, dar gafa a fost totala.

Iata ce posteaza pe FB scriitorul Tudorel Urianu, fost si consilier in Ministerul Culturii, dar in alte vremuri: “PSD sărbătorește la Focșani cel mai rușinos moment al Armatei Române în Primul Razboi Mondial: Armistițiul de la Focșani prin care, spre stupoarea generalului Berthelot, Armata romana s-a recunoscut învinsă, și asta după epicele victorii obținute pe câmpul de lupta la Mărăști, Mărășești și Oituz. Premierul Ion I. C. Brătianu a demisionat în urma acestui episod. E frumos ca PSD celebrează cu fast și momentele mai puțin glorioase pentru a nu ne semeți ca nație.”

Ce se intampla cu noi, oameni buni?