Echipa Romaniei si-a asigurat calificarea in grupele principale ale Campionatului european de handbal feminin, dupa a doua victorie din tot atatea meciuri disputate in grupa D, un succes clar, cu Germania, 29-24 (14-11), iar Cristina Neagu a devenit golgheter all-time al competitiei, cu 206 goluri, depasind-o pe unguroaica Agnes Farkas – 205!

Nu e bine sa te grabesti cu aprecierile, in sport mai ales, pentru ca oricand se poate intampla, si inca nu am vazut la lucru, cand scriu asta, formatia Norvegiei si modul in care a trecut de infrangerea in fata… Germaniei, sambata, dar in acest moment Romania mi se pare cea mai echilibrata echipe din toate cele prezentate de TVR in direct la aceste CE.

Intr-un sport in care, in special in Europa, valorile sunt foarte stranse, oricine putand invinge pe oricine, aproape, handbalistele romance si-au tinut adversarele la distanta, mai intai Cehia, apoi, acum, Germania.

Iar daca in primul joc, cu cehoaicele, golgheter a fost Neagu, cu 10 reusite, Eliza Buceschi a fost desemnata cea mai buna, iar poarta a fost tinuta excelent de Dumavska, de data aceasta a iesit la rampa ca marcatoare Eliza Buceschi, cu 11 goluri, Neagu a batut un record absolut pee care il va face praf in continuare, in timp ce premiul pentru vedeta meciului a fost acordat portaritei noastre, Denisa Dedu, cu 37% mingi parate, dar si cu un 48% in momentul desprinderii noastre decisive. Si un gol, inscris din poarta-n-poarta!

Iar cele cateva momente de scadere, cand am primit 3-4 goluri, au fost nu pe un fond de degringolada, cum se mai intampla, ci pe o mica relaxare, in momentul in care diferenta era imensa – 8 goluri cu 6 minute inainte de final.

Iata si fisa tehnica a meciului: România – Germania 29-24 (14-11)

Romania: Dedu 1, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Geiger 3, Buceschi 11, Neagu 5, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper, Dragut. Antrenor: Ambros Martin

GermaniaEckerle, Roch – portari; Zapf, Berger 2, Grijseels, Schmelzer 1, Smits 2, Behnke 8, Zschocke, Bolk 3, Grossmann 1, Weigel 2, Geschke 2, F. Muller 1, Schulze, Stolle 2. Antrenor: Henk Groener

Tot luni, de la ora 22,00, si, evident, tot la Brest (o sala de 5.000 de locuri, superba), in grupa D se va disputa meciul Norvegia-Cehia.

Ultimul meci al acestei serii este programat miercuri, de la ora 22,00, Romania-Norvegia, cand vom afla clar cine merge mai departe (Romania, sigur, de pe acum), adica in grupa principala 2, alaturi de primele 2 din grupa C, din care luni se jucase la aceasta ora Ungaria-Croatia 24-18 (13-9), ceea ce inseamna ca Ungaria este ca si calificata, iar Croatia isi cam face bagajele…