* Sportul cu cele mai multe succese, de departe, din tara noastra in 2018, canotajul, organizeaza marti dimineata GALA CANOTAJULUI ROMÂNESC 2018, in cadrul careia vor fi sarbatoriti sportivii si antrenorii care au adus in acest an impresionantul bilant de 37 de medalii, la CM si CE, de seniori, tineret si juniori, la Balcaniada de juniori precum si la Jocurile Olimpice ale tineretului de la Buenos Aires.

Este o recolta remarcabila, mai ales ca, la jumatatea ciclului olimpic, echilibrul dintre seniori, de data recenta cei mai multi, tineret si juniori este aproape perfect, ceea ce inseamna ca pentru Tokio-2020 putem astepta o prezenta buna spre foarte buna a acestui sport.

Este, de asemenea, o dovada ca sportul condus de meseriasii veniti din mijlocul acestui domeniu are sanse sa se mentina sus, de unde poate creste normal, organic.

Subliniez chestia asta pentru ca politizarea functiilor de conducere este in plin avant si in sport, iar un amic bine informat mi-a soptit ca inclusiv Elisabeta Lipa a fost avut incercari de “sapare”, pentru vina de a fi fost in ciudata tagma a ministrilor tehnocrati! Va amintiti cate polemici aiurea, de la betele in toate au avut, gen “sac, sac, ca eu sunt acum la putere” …

Auzi, dumneata, cuvant de ocara, “tehnocrati”, adica stiu treburile de care se ocupa, pai e normal? Raspuns, singurul: DA! A, sa nu uit: ceremonia, care va fi oficiata de Andreea Marin, va fi difuzata video online pe Pub radio & live.

Palmares FR Canotaj 2018, competitii, aur, argint, bronz si total:

CUPA MONDIALA seniori 0 1 2 3
CAMP EUROPEAN juniori 1 5 1 7
CAMP EUROPEAN tineret 8 0 0 8
CAMP EUROPEAN seniori 3 2 2 7
JOCURI OLIMPICE tineret 1 1 2
CAMP MONDIAL juniori 2 1 3
CAMP MONDIAL tineret 2 2 1 5
CAMP MONDIAL seniori 1 1 0 2

Asadar, 17 de aur, 17 de bronz, 8 de argint. Observati, va atrag din nou atentia, echilibrul intre varste si metalul trofeelor, dar si ca de departe la tineret, seniorii din 2020, stam cel mai bine, totusi!

* Joi au inceput meciurile fazei secunde a Campionatului european de handbal feminin, primele rezultate fiind din grupa principala I, de la Nantes. Rezultatele sunt normale: Franta-Danemarca 29-23 (17-11); Muntenegru-Suedia 30-28 (18-14).

Romania, asa cum v-am spus de ieri, joaca primul meci din grupa principala II, de la Nancy, abia duminica, urmand sa intalneasca echipa care o taloneaza, tot cu 4 puncte, in frunte, Olanda. Dar grupa debuteaza vineri, cu partidele Spania-Germania si Ungaria-Norvegia, de la orele 19,00, respectiv, 22,00 (vezi mai jos si programul tv)

* Din fotbal, pe scurt: ploua cu rezultate surprinzatoare, cu victorii in deplasare, dupa infrangeri acasa, in Liga 1 Betano si Liga 2 Casa Pariurilor. Poate explicatia ar fi la sponsori, mai stii.

* Ionel Danciulescu revine la Dinamo, in functia de team manager. Adica? Probabil ii va lua locul, in cele din urma, celebrului David nustiucum. Asta de luni, ca sa nu-l prinda Craciunul somer.

* Uitandu-ma la meciurile de pe terenurile primelor ligi de fotbal din tarisoara noastra, mi-am adus aminte de o stire interesanta, data de un site, tackle.ro, zilele trecute:

“Primul club din Anglia care a instalat încălzire sub gazon a fost Everton Football Club.Goodison Park primea acest ‘cadou’ în 1958! Hai acasa, puisor.

* PROGRAMUL TV, vineri, 07.12.2018:
17:30 Fotbal, Liga 2, Digi 1, Telekom 1, Look Sport FC Argeș – Pandurii
19,00 Handbal F-CE, TVR HD – Spania-Germania
19:30 Fotbal, Liga 2, Digi 1, Telekom 1, Look Sport Universitatea Cluj – Chindia
19:30 Baschet M, Digi 4 Anadolu Efes Istanbul – Real Madrid
21:30 Fotbal, Serie A, Digi 1, Telekom 1 Juventus – Inter
21:30 Baschet M, Digi 4 Panathinaikos – Fenerbahce
21:45 Fotbal, Ligue 1, Digi 3 AS Monaco – Nice
22,00 Handbal F-CE Ungaria-Norvegia
22,00 Fotbal, Digi 2, Telekom 2 Leganes-Getafe