Cel mai bun pivot al Campionatului european de handbal feminin din Franta este Crina Pintea, iar aceasta veste excelenta pentru ea vine dupa un alt moment important din cariera – transferul la clubul campion al Europei, Gyor, contractul fiind semnat sambata.

“Crina-Elena Pintea si-a vazut cariera schimbata complet pe parcursul unui an. Pivotul de 28 de ani a realizat o competitie superba, inscriind de 32 de ori pentru Romania, completata fericit de o prezenta importanta in aparare, unde si-a cucerit galoanele de lidera in echipa lui Ambros Martin”, scrie site-ul oficial EHF-Euro-2018, cu cateva minute in urma, dupa incheierea votului, la ora 13,00, ora Romaniei.

Pe de alta parte, asa cum va spuneam, Crina va evolua la campioana Ungariei, Gyor, care a platit clubului francez Issy Paris 50.000 de euro pentru a o avea in formatie, inclusiv in grupele principale ale Ligii campionilor, unde, pe 29 ianuarie anul viitor, detinatoarea trofeului va intalni… CSM Bucuresti.

In ce priveste ancheta All-Star Team de l’EHF EURO 2018, in care au votat in 48 de ore peste 5.000 de persoane, au fost alese jucatoare din 7 reprezentative, din cele 16 prezente la turneul final francez, voturile internautilor contand 40% din rezultatul final, in timp ce 60% reprezinta opinia unui panel de experti.

Din formatia ideala 2016 mai apare acum o singura jucatoare, Carmen Martin, in vreme ce rusoaica Anna Viahireva, 23 de ani, a fost desemnata Cea mai buna handbalista a turneului.

EHF EURO 2018 ALL-STAR TEAM

Portar: Amandine Leynaud (Franta)

Extrema stanga: Majda Mehmedovic (Muntenegru)

Inter stanga: Noemi Hafra (Ungaria)

Conducatoare de joc: Stine Oftedal (Norvegia)

Inter dreapta: Alicia Stolle (Germania)

Extrema dreapta: Carmen Martin (Spania)

Pivot: Crina-Elena Pintea (ROMANIA)

Cea mai buna aparatoare: Kelly Dulfer (Olanda)

MVP : Anna Viahireva (Rusia)

Daca ma intrebati pe mine, pare o alegere care sa multumeasca pe toata lumea, prea sunt 7 titulare din 7 nationale, plus alte doua tari, 9 in total, pentru a completa cu cea mai buna aparatoare si MVP. Sa nu uit: printre propunerile la aparatoarea turneului s-a aflat si romanca Gabriela Perianu.

In fine, iata o scurta biografie a Crinei Pintea:

S-a născut pe 3 aprilie 1990
Cluburi: HC Zalău (2010-2015), Thuringer (2015-2017), Issy-Paris (2017-2018), Gyor (2018-)
Campioană a Germaniei si castigatoare a Cupei Germaniei in 2016
Medaliata cu bronz la CM 2015 cu Romania