* Federatia Internationala a Sportului Universitar (FISU) si orasul chinez Chengdu au semnat la Lausanne un pre-contract pentru organizarea Universiadei de vara din 2021, la doar 10 ani dupa o alta editie desfasurata in aceasta tara, din 2011, la Shenzhen, unde Romania a cucerit 3 medalii de aur (Flavius Koczi, 2 la sol si sarituri, echipa de aerobic), 4 de argint si 9 de bronz.

Tot in China, Beijingul a fost gazda Universiadei din 2001, deci celebram 2 decenii, iar, noi, romanii, si 40 de ani de la cea mai de suflet editie, cea din 1981, cand am fost pe locul 2 pe natiuni, la Bucuresti.

O informatie foarte interesanta apare in relatarea site-ului AIPS, care a difuzat stirea intalnirii dintre presedintele FISA, Oleg Matisin, si primarul orasului Chengdu, capitala provinciei Sichuan, Luo Qiang: 20 la suta dintre studentii din intreaga lume sunt in China! Perfectarea intelegerii va avea loc anul viitor, in februarie-martie, la Krasnodar, unde se vor desfasura intrecerile Universiadei de iarna.

* Interesul starnit de handbalul feminin, pentru telespectatorii TVR, care a facut veritabile recorduri de audienta la CE din Franta, a starnit concurenta, astfel ca suntem anuntati ca viitoarele campionatele mondiale si europene de handbal feminin si masculin se vor vedea în următorii trei ani pe canalele Digisport și Telekom Sport.

In speranta ca si TVR va ramane in carti pentru preluari (unii, grabiti, spun ca n-ar fi, nu pot crede!), nu de alta dar eu il aleg intotdeauna pe Dragos Cojocaru pentru comentarii, desi si la Digi sunt comentatori de handbal de toata isprava (la Telekom nu stiu, ca nu au mai dat handbal), iata si competitiile pe care le veti putea vedea in urmatorii ani:

– 10-27 ianuarie 2019 – Campionatul Mondial de handbal masculin (gazduit de Danemarca si Germania)

– 30 noiembrie-15 decembrie 2019 – Campionatul Mondial de handbal feminin (Japonia)

– 10-26 ianuarie 2020 – Campionatul European de handbal masculin (Austria, Norvegia si Suedia)

– 3-20 decembrie 2020 – Campionatul European de handbal feminin (Danemarca si  Norvegia)

– ianuarie 2021 – Campionatul Mondial de handbal masculin (Egipt)

– decembrie 2021 – Campionatul Mondial de handbal feminin (Spania).

* Raman tot la handbal, dar va dau si o veste proasta: dupa ce va fi lipsita de Cristina Neagu (foto, de la crudele scene din meciul cu Ungaria) pentru ultimele faze de anul acesta ale Ligii campionilor, campioana Romaniei, CSM Bucuresti are confirmarea ca va mai avea o absenta de lunga durata importanta: interul dreapta norvegian Amanda Kurtovic a fost operata la genunchi, la Oslo, ea accidentandu-se, dupa cum s-a mai spus, in pregatirile pentru CE, in noiembrie.

Kurtovic a suferit tot o ruptura de ligament anterior, dar si, din ce a comunicat din spitalul de la Oslo, o afectare a meniscului, iar operatia a fost un succes. Norvegianca s-a operat luni, dar Cristina Neagu inca nu a stabilit ce clinica a ales pentru interventia chirurgicala.

In grupa semifinala a Ligii campionilor, CSM Bucuresti, fara o intreaga linie de 9 metri, va juca impotriva detinatoarei trofeului, Gyor (unde va juca de anul viitor si Crina Pintea, primul meci dintre cele doua echipe fiind la sfarsitul lunii ianuarie, in Ungaria), Krim Mercator si Thuringer HC.

* PROGRAMUL TV, marti, 18.12.2018:
15,30 Fotbal, FIFA Club World Cup, TVR HD – Guadalajara-Experience
18,30 Fotbal, FIFA Cup World Cup, TVR HD River Plate-Al-Ain (semifinala)
19:30 Fotbal, Bundesliga, Digi 2, Telekom 1 Monchengladbach – Nurnberg
19:45 Baschet M, Digi 4 Fenerbahce Istanbul – TSKA Moscova
21:30 Fotbal, Bundesliga, Digi 2 Fortuna Dusseldorf – Dortmund
21:30 Fotbal, Serie A, Digi 3, Telekom 1 Bologna – AC Milan
21:30 Fotbal, Bundesliga, Digi 4 Wolfsburg – Stuttgart
23:30 Baschet M, Digi 4 Barcelona – Olympiacos