Finala a FIFA World Club Cup cu Ai Ain, din Emiratele Arabe Unite, asta da surpriza, cealalta echipa din ultimul act fiind, totusi, marea favorita, campioana Europei, ca intotdeauna, acum din nou Real Madrid.

In semifinale, care, din pacate, nu sunt urmarite, constat, de iubitorii fotbalului de la noi, ca le-au luat mintile ordonantele si alte pariuri becaliene, probabil, Al Ain a eliminat River Plate, dupa 2-2 in 120 de minute si 5-4 la loviturile de departajare, iar Real Madrid a invins, clar, cu 3-1 (1-0) pe japonezii de la Kashima, cu “o smecherie din palarie” (asa s-ar traduce hat-trick…) a lui Gareth Bale (foto).

Chiar ca trebuie vazuta finala, macar de amorul artei, asa ca fiti pe faza sambata, de la ora 18,25, pe TVR 1.

* Dupa ce au marait si cluburile noastre, nemultumite de conditiile in care sunt puse sa joace, pe terenuri catastrofale, in preajma Craciunului (de ce inghesuim asa competitiile interne de fotbal, ca si Cupa e aproape gata, nu stiu), presedintele Ligii profesioniste, Gino Iorgulescu, a gasit solutia: 12 echipe in Liga 1!

Fostul fundas central, acum rubicondul Gino Iorgulescu aminteste ca el a mai trimis o scrisoare publica oamenilor de fotbal, in care le-a spus ca solutia pentru a nu se mai juca iarna este reducerea la 12 a numarului de echipe.

“Observ in ultima vreme caă sunt tot mai vocale persoanele care acuza condiţiile de joc, temperaturile scazute de la ora meciurilor, calitatea terenurilor etc. Cu atat mai surprins sunt de asemenea critici, cu cat ele vin din partea unor oameni direct implicati în fenomen, fie ca sunt comentatori ai acestuia, ba chiar conducatori, antrenori sau jucatori”.

Si tot asa, presedintele LPF se vaita pret de inca vreo 100 de cuvinte de ingratitudinea oamenilor de fotbal (bagand in aceeasi oala si comentatorii, cand ei sunt, normal, in  alta parte a baricadei), dupa care aflam si propunerile: 12 echipe, dar si sistem de primavara-toamna.

Asa o fi, poate nici jucatori de 14 echipe nu avem, dar sa rezolvi problema starii terenurilor nejucand mi se pare, in 2018, la 60 de ani de la aparitia primului teren incalzit, am mai scris aici, al Everton, mi se pare o aberatie! La investitii serioase in baze sportive nu se gandeste nimeni, numai la traitul de azi pe maine?

* PROGRAMUL TV, joi, 20.12.2018:
17:30 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Telekom 1, Look FC Botosani – Dunarea Calarasi
18:00 Handbal M, Digi 2 Vojvodina – Steaua
19,00 Baschet M, Digi 4 TSKA Moscova-Anadolu Efes
19:30 Volei F, Digi 2 CSM București – Dinamo Moscova
20:00 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Telekom 1, Look Astra – Dinamo
21:00 Baschet M, Digi 4 Olympiakos – Gran Canaria