A 53-a editie a anchetei Gazetei sporturilor (ma rog, Sportul popular in 1963, Sportul, abia din nou in 1990 GSP) demonstreaza o lipsa de optiuni dramatica in sportul nostru actual, dincolo de tronul aurit al reginei Simona Halep (foto, GSP).

Celelalte alegeri, axate pe fotbal in special (trofeul se numeste Nicolae Dobrin…), dand mai degraba masura secetei, de vreme ce antrenorul anului este un tehnician care lucreaza in strainatate, fara niciun rezultat notabil, in afara de sporadice victorii intr-un campionat de esalon 2 spre 3!

Altminteri, felicitari laureatilor, considerati de cititorii si redactorii Gazetei Sporturilor cei mai buni in anul care sta sa se incheie: George Tucudean, fotbalistul anului, campion cu CFR Cluj, Harlem Gnohere, pentru a doua oara la rand Fotbalistul strain al anului, precum si Razvan Lucescu, Antrenorul anului.

Cel mai clar semn al lipsei cronice de valori in fotbal este tocmai acest din urma laureat, la PAOK Salonic Razvan Lucescu neavand niciun trofeu, iar ultima impresie, eliminarea, de pe ultimul loc in grupa, din Europa League a pus bomboana pe coliva.

* Cam in acelasi ton cu cel de aici comenteaza pe FB si confratele Daniel Nazare, de la Sport Total, in timp ce colegul lui de redactie, Gabriel Maricescu, vine cu o precizare de bun simt: “In 1981, cred, dupa ce am f…ut calificarea la mondiale, Flacara a refuzat sa faca ancheta incepand cu locul 1. Primul loc, adica al saselea, era ocupat de Nicolae Dobrin.Nimeni pe primele cinci. Azi ar incepe de la locul 20, probabil”.

Nimic de adaugat, asadar…

* PROGRAMUL TV, vineri, 21.12.2018:
17:15 Baschet M, Digi 4 BCMU Pitești – Steaua
17:30 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Telekom 1, Look Poli Iași – Voluntari
19:00 Baschet M, Digi 2 CSM CSU Oradea – SCM U Craiova
19:00 Baschet M, Digi 4 Digi 1, Telekom 1, Look
BC Khimki – Darussafaka Istanbul
20:00 Fotbal, Liga 1, Digi 1, Telekom 1, Look Sepsi Sf. Gheorghe – Concordia Chiajna
21:00 Baschet M, Digi 4 Bayern Munchen – Real Madrid
21:30 Fotbal, Bundesliga, Digi 2 Dortmund – Monchengladbach
22:00 Fotbal, La Liga, Digi 3 Real Sociedad – Alaves
22,00 Fotbal, Eurosport Wolverhampton-Liverpool