Ca sa nu stam cu ochii doar in piftii si politichie de taraba, iata ca a inceput sezonul de tenis, sa ne mai clatim privirea cu ceva frumos, inregistrand si prima victorie romaneasca pe un tablou principal, cel de la Shenzhen (China, 750.000 dolari) din noul sezon: Sorana Cirstea a invins-o cu 6-3, 6-3 pe Magda Linette (Polonia), asigurandu-si 7.200 dolari si 30 puncte WTA.

In turul urmator de simplu, adica in optimi, Sorana o va intalni pe frantuzoaica Pauline Parmentier (nr. 56 mondial), cea care a produs prima surpriza in orasul ce va gazdui din acest an Turneului campioanelor. Parmentier a dispus cu 6-2, 3-6, 6-2 de chinezoaica Saisai Zheng.

In schimb, prima jucatoare de tenis de la noi care a disputat un meci oficial in sezonul care s-a grabit sa inceapa cu 2 zile inainte de sorocul anului, Ana Bogdan, a primit o corectie serioasa din partea rusoaicei Anastasia Pavliucenkova, invingatoare cu 6-0, 6-1, in 54′.

Romanca a servit adormit complet, necastigand niciun ghem pe propriul serviciu! Semn clar de lipsa de concentrare, poate de neacomodare cu fusul orar.

In calificari, Monica Niculescu a dispus cu 6-2, 6-2 de japoneza Nao Hibino, urcand pe tablou cu deja o zestre de 19 puncte WTA, iar in primul tur o va avea de cealalta parte a fileului pe letona Jelena Ostapenko.

Vorbind de Ostapenko, ajungem la proba de dublu, unde letona face pereche chiar cu Sorana Cirstea (adversare in primul tur sunt Yingying Duan si Renata Voracova, dar stirea zilei din aceasta proba este ca Irina Bara, in pereche cu Oksana Kalashnikova, din Georgia, au trecut in turul secund, dispunand deja in primul tur al tabloului de cuplul Danka Kovinic/ Yana Sizikova, cu 6-3, 6-1.

La dublu s-a inscris in metropola chineza (13 milioane de locuitori, aflata in Zona Economica Speciala, impreuna cu “vecinele” Hong Kong, Macao si Guangzhou, pol de prosperitate pentru cea mai populata tara din lume) si detinatoarea titlului, Irina Begu, care face pereche anul acesta cu Saisai Zheng.

Cele doua le vor intalni in primul tur pe favoritele 4, chinezoaicele Yafan Wang si Shuai Zhang.

Asadar, doar tenis, dupa cum se vede si din scurtul program tv al zilei urmatoare, luni intrand in focuri si Mihaela Buzarnescu, la Brisbane (pe la 3,00 noaptea…), in fata ucrainencei Lesia Turenko, turneul din Australia fiind de clasa Premier, de 1.000.000 dolari.

PROGRAMUL TV, luni, 31.12.2018
03:00 Tenis, WTA, Digi 1 Turneul din Brisbane
03:00 Tenis, WTA, Digi 2 Turneul din Auckland
05,00 Tenis, WTA, Digi 2 Turneul de la Shenzhen
11:30 Tenis, Eurosport 2 Cupa Hopman