* Irina Begu si Monica Niculescu au adus tenisului feminin romanesc primul titlu in 2019, trofeul probei de dublu la Openul Thailandei de la Hua Hin, dupa ce au invins in finala cu 2-6, 6-1, 12-10 cuplul Ana Blinkova (Rusia)/Yafan Wang (China).

Poate parea ciudat, dar cele doua, specialiste atestate in aceasta proba, fiecare cu cate 8 titluri pana acum, se afla la doar al doilea succes final impreuna, la o distanta de 6 ani, dupa cel cucerit in 2012 la Hobart, deci tot in debut de sezonul!

Probabil nu li s-a potrivit programul, dar acum chiar ca lucrurile sunt de bun augur, pentru ca la sfarsitul saptamanii viitoare ne asteapta meciul din deplasare, de la Ostrava, din Fed Cup, sferturi de finala, chiar cu detinatoarea titlului, Cehia, care are si cel mai bun dublu din lume in acest moment, iar daca se va ajunge la decizie prin aceasta proba este excelent ca fetele noastre vin cu un moral bun.

Finala de la Hua Hin, care le-a adus celor doua invingatoare 12.300 de dolari si 200 puncte WTA, a fost influentata copios de vantul puternic, in rafale, de unde si scorul bramburit. Romancele, favorite nr. 2, care au debutat cu 2-0, dar au pierdut 6 ghemuri la rand, s-au impus prin experienta si valoarea superioare, ceea ce face diferenta cand conditiile concrete netezesc sansele.

* Facem noi ce facem si doar din talent si pasiune si atat (adica fara materiale de concurs din belsug, fara baza de masa, dar mai ales fara nicio baza sportiva, dar deloc-deloc) reusim rezultate incredibile, la sporturi in care cheltuielile sunt imense.

Iata, la bob, la Mondialele de juniori si tineret din Germania, de pe partia Eisarena-Konigssee avem deja 2 medalii, una de argint la junioare, prin echipajul Andreea Grecu-Teodora Vlad, si una de bronz, cucerit la bob-2 tineret masculin, cu echipajul U23 alcatuit din Mihai Tentea-Ciprian Daroczi.

Citesc rezultatele pe manse si mai ca nu-mi vine sa-mi cred ochilor! La feminin, ne-a lipsit fix o sutime de secunda pentru a cuceri titlul suprem, austriecele Katrin Beierl si (tineti-va bine) Onasanya Jennifer Jantina Oluumi Desire, o sportiva de culoare, cu dubla nationalitate, prima fiind olandeza, avand doar acest avantaj minim…

Iar aceasta sutime, o clipire, care a facut diferenta a fost inregistrata in prima mansa, austriecele coborand in 51:05 secunde, iar Grecu-Vlad in 51:06 sec, pentru ca in mansa finala cele doua boburi sa treaca linia de sosire fix in 51:19 sec!

Pe locul 3 s-a situat Germania (Kim Kalicki/Kira Lipperheide, la 24 sutimi de primul loc.

* Iata clasamentul in proba masculina de bob-2, U23:
1. Germania (Jannusch Jonas / Hertel Benedikt) 49:95; 50:01
2. Elvetia (Vogt Michael / Michel Sandro) 50:01; 50:16
3. Romania (Mihai Tentea – Ciprian Daroczi) 50:15; 50:07

Asadar si aici extrem de aproape, doar 5 sutimi, de treapta superioara, in cazul acesta a doua, a podiumului. Suntem acolo, asta este clar, iar pana la viitoarele JO de iarna, din 2022, ambele echipaje au timp sa creasca!

Sa speram ca si bani, pentru costisitoarele cantonamente de antrenamente si coborari din strainatate, ca acasa nu putem lucra decat pe uscat, la starturi, unde dintotdeauna am fost “medaliati”…